Lola&Leon Family Club, un espai nòrdic per a tota la família

El passat dissabte es va inaugurar a Sitges un lloc molt inspirador, l’espai familiar Lola&Leon, on els infants i els seus pares poden passar temps junts, fer nous amics, aprendre i jugar lliurement o fer activitats i tallers.

Vaig conéixer d’aquest projecte i de l’Esther (una finlandesa afincada a Sitges), a l’estiu, i em va entusiasmar. Ja fa temps que somiava en un lloc així al meu poble, i per fi es faria realitat!

La seva filosofia

Lola & Leon es basa en una filosofía de joc lliure i en la naturalesa, impulsant els nens a desenvolupar la confiança i l’autoestima a través d’experiències d’aprenentatge pràctic en un entorn familiar. El seu objectiu és que els nens participin i s’enamorin del joc sensorial i siguin creatius.

Inspirat en els espais familiars dels països nòrdics, Lola&Leon vol ser un lloc de trobada per reduir la bretxa entre la feina, l’escola i la llar.

El funcionament és el d’un club. Pots fer-te soci i tenir l’entrada sempre lliure, o pagar per nen/a cada vegada que entres. A part hi ha els cursos i tallers, que pots apuntar-te i pagar les activitats per packs, o una a una quan t’interesas anar-hi de forma puntual. També s’hi podran celebrar festes d’aniversari o events privats, s’organitzaran casals durant les vacances i hi haurà servei d’acollida.

Les diferents zones

Només entrar al local ens hem de treure les sabates i deixar els cotxets fora, al petit pati d’entrada.

L’espai compta, a l’entrar, amb una barra i taules grans per seure i conversar mentre es berena o es pren un café o un tros de pastís, i una petita zona de botiga de joguines.

   

Zona principal

La zona comú és la dedicada al joc lliure, i la presideix una caseta de fusta alta, al centre, on enfilar-se per una escala, i a sota hi ha les joguines dedicades al joc simbòlic (cuineta, llitet de bebé, etc.) Després hi ha una estanteria baixa amb joguines desestructurades i alguns cotxes.

           

Sala per bebés/lectura

Sala d’activitats creatives i tallers infantils

 

Sala de psicomotricitat/moviment lliure

Cuina

Preciosa cuina decorada totalment d’estil nòrdic per als tallers de cuina infantil

Les activitats

Giren entorn de 5 temes: art, música, moviment, cuina i creativitat.

Els professors són experts en el seu camp i a més comparteixen l’enfoc de Lola&Leon: les activitats són la creació d’habilitats, ben planificades i sense judicis en un ambient positiu. Totes les activitats tenen un toc nòrdic, inspirades en la manera de fer finlandesa.

Els nens podran jugar i experimentar lliurement, aprenent a fer, tenint accés a diferents materials, temps lliure a l’aire lliure, moments amb música, art, narració de contes, moviment i un munt d’espai per jugar imaginari.

L’espai té cura de tot els detalls, inclòs el què mengen els nens! Fantàstic.

El matí de la inauguració vam estar super a gust,  tant el Roger com l’Adrià van gaudir moltíssim. Nosaltres aprofitarem aquest espai segur. A més, moltes activitats es fan en anglès i pel Roger serà una bona manera d’aprendre l’idioma de forma indirecta i passant-ho bé.

Un lloc kidsfriendly i familyfriendly a Sitges, que ja era hora! Felicitats Esther.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?