Nadal slow: regala temps | Navidad slow: regala tiempo

deco navidad

Encara falta més d’un mes per Nadal, però des de fa setmanes que sembla que sigui demà: publicitat, aparadors decorats, fotos a instagram plenes de llums, catàlegs de joguines… quin estrés! I ara el “black friday“. No teniu la sensació que cada any s’adelanta tot més?

I és que estem rodejats de tant de marketing i consumisme, que sembla que si no comences a comprar i gastar i a pensar en els regals, no ets ningú i fas tard! Doncs jo aquest any estic intentant fugir d’aquesta voràgine, resistint-me a l’agressivitat de tants impactes comercials.

nadal més senzill

Vull un Nadal més slow, més auster. Reivindico la simplicitat i l’autenticitat, les coses fetes a mà… el “menys és més”, el tenir temps per no fer res, simplement per estar junts.

Us semblarà una contradicció, però precisament un anunci de la cadena de supermercats alemana Edeka és el que m’ha fet reflexionar en aquest sentit: sempre estem ocupats, entrem com bojos en l’espiral dels preparatius de Nadal i ens estressem, oblidant-nos de dedicar temps de qualitat per gaudir del més important: les persones que tenim més aprop.

El ritme frenètic que sovint portem ens deixa poc temps lliure, i quan en tenim, el destinem a fer feines de casa, sempre depressa i corrents. I les víctimes de tot això són els nens.

Els nostres fills no necessiten tants regals, el que més necessiten és el nostre temps: temps per jugar, per mirar-los, per parlar, per explicar històries.

Vull viure un Nadal senzill, més creatiu i menys comercial. I vosaltres? Com voleu viure el vostre Nadal?

captura-de-pantalla-2016-11-22-a-les-22-18-27

captura-de-pantalla-2016-11-22-a-les-22-19-25

Fotos: freckleandwulff


Todavía falta más de un mes para Navidad, pero desde hace semanas que parece que sea mañana: publicidad, escaparates decorados, fotos en instagram llenas de luces, catálogos de juguetes … qué estrés! Y ahora el “black friday”. ¿No tenéis la sensación de que cada año se adelanta todo más?

Y es que estamos rodeados de tanto marketing y consumismo, que parece que si no empiezas a comprar y gastar y a pensar en los regalos, no eres nadie y llegas tarde! Pues yo este año estoy intentando huir de esta vorágine, resistiéndome a la agresividad de tantos impactos comerciales.

Quiero una Navidad más slow, más austera. Reivindico la simplicidad y la autenticidad, las cosas hechas a mano … el “menos es más”, el tener tiempo para no hacer nada, simplemente para estar juntos.

Os parecerá una contradicción, pero precisamente un anuncio de la cadena de supermercados alemana Edeka es lo que me ha hecho reflexionar en este sentido: siempre estamos ocupados, entramos como locos en el espiral de los preparativos de Navidad y nos estresamos, olvidándonos de dedicar tiempo de calidad para disfrutar de lo más importante: las personas que tenemos más cerca.

El ritmo frenético que a menudo llevamos nos deja poco tiempo libre, y cuando lo tenemos, lo destinamos a hacer tareas del hogar, siempre deprisa y corriendo. Y las víctimas de todo esto son los niños.

Nuestros hijos no necesitan tantos regalos, lo que más necesitan es nuestro tiempo: tiempo para jugar, para mirarlos, para hablar, para contar historias.

Quiero vivir una Navidad más sencilla, más creativa y menos comercial. Y vosotros? ¿Cómo queréis vivir vuestra Navidad?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

2 pensaments a “Nadal slow: regala temps | Navidad slow: regala tiempo

 1. gemma

  Confeso que jo si que vull aprofitar els descomptes i els enviaments gratuits del blackfriday per a avançar les compres de nadal i ja he anat omplint les wishlist de pinterest per a no oblidarme cap joguina. La resta DIY, si puc, que tinc les agulles abandonades.
  Pero coincideixo amb tu que hem de fomentar que els nostres fills siguin menys consumistes i valorin més les vivencies que les coses. Nosaltres repetirem amb el calendari d’activitats d’advent que tant ens va funcionar l’any passat: http://tierraremota.blogspot.com.es/2015/12/calendario-de-adviento.html

  Respon
  1. small and nice Autor de l'entrada

   Evidentment res es pot portar a l’extrem, no podem desaparèixer d’escena, ni evitar al 100% els regals… però sí que podem consumir de forma conscient i responsable, oi? Crec que t’ho montes molt i molt bé 😉 Un petó guapa!

   Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?