Quan no hi ets | Cuando no estás

Quan no hi ets, sobra lloc al sofà. I tot està ordenat i el menjador sembla més gran.

Hi ha silenci, i penso que tinc moltes coses a fer.  Aquelles coses que no puc fer quan hi ets, perquè no tinc gaire temps.

Quan no hi ets la tarda es fa llarga, i em sobra el temps. I el sopar es fa depressa, sense interrupcions. Penso que podré llegir tranquil·la i que no hauré d’enfadar-me perquè vagis a dormir.

Però quan no hi ets enyoro els teus cotxes, i quan corres pel menjador. Que em donis patades al sofà i que em demanis que em quedi més estona a la teva habitació. Enyoro quan no calles i veure com poc a poc se’t tanquen els ulls i dorms.

Quan no hi ets faig veure una mica que no passa res,  com fas tu… però t’enyoro Roger. I truco, per sentir-te la veu, una mica.

– Mama, on esteu? – preguntes
– A casa nostra –
et dic, i parlem de coses.

I penjo enrarida, perquè quan no hi ets em fas falta i m’hi hauré d’acostumar…

Sitges beach

Cuando no estás, sobra sitio en el sofá. Y todo está ordenado y el comedor parece más grande.

Hay silencio, y pienso que tengo muchas cosas que hacer. Aquellas cosas que no puedo hacer cuando estás, porque no tengo mucho tiempo.

Cuando no estás la tarde se me hace larga, y me sobra tiempo. Y la cena se hace deprisa, sin interrupciones. Pienso que podré leer tranquila y que no tendré que enfadarme para que vayas a dormir.

Pero cuando no estás hecho de menos tus coches, que me llames y grites des del comedor. Que me des patadas en el sofá y que me pidas que me quede más rato en tu habitación. Hecho de menos ver como se te cierran los ojos, poco a poco y te duermes.

Cuando no estás finjo un poco que no pasa nada, como haces tú … pero te hecho de menos Roger. Y llamo por teléfono, para oir tu voz, un poquito.

– Mama, donde estás?
– En casa – te digo – y hablamos de cosas. 

Y cuelgo con una sensación rara, porque cuando no estás me haces falta y tendré que acostumbrarme…

 

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “Quan no hi ets | Cuando no estás

 1. annapb

  Oh què bonic vinyet!!! Jo també enyoro els meus fillets quan no hi són. Sempre em falta temps per fer tot el que m’agradaria però no ho puc evitar els trobo a faltar. La casa no es la mateixa sense ells.
  Ànims i mentre el Roger no torna, gaudeix del teu temps!

  Respon
 2. Marta Riambau Navarro

  Oooh, m’he emocionat llegint el teu post, que macu! Ja ha anat de colònies d’estiu? Quan hem estat una nit sense el Biel per alguna celebració que hem tingut, l’hem trobat molt a faltar, no m’imagino si marxa uns dies… Ànims! Espero post de la “trobada”, segur que ploro d’emoció!

  Respon
  1. small&nice

   Hola Marta! Ha matxat uns dies amb els avis paterns, que viuen fora… colònies encara no! Fins ara només l’havia deixat una nit per alguna celebració, com tu, i l’endemà el vas a buscar, però ara és diferent… Gràcies pel comentari, m’alegro de que que t’hagi agradat

   Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?