DIY – Disfressa ràpida de cavaller de Sant Jordi

Ahir va ser un dia esgotador. És bonic Sant Jordi, i m’agrada, però vols fer mil coses, hi ha activitats, vols passejar, comprar llibres, prendre el solet… i bades, i al final de la tarda recordes que et faltava comprar fruita, el pa, i te’n adones que se’t fa tard per fer el sopar!

I encara una altra cosa: a mig matí la meva mare em va recordar que avui a la llar d’infants els peques havien d’anar disfressats de princeses i cavallers. Ostres! I com ho faig?? Us confesso que mai a la vida he fet una disfressa casolana i sempre he envejat les mamis “manyoses” i cosidores que fan autèntiques meravelles… jo no sé cosir (ho tinc apuntat a la llista de coses que vull aprendre) i traça la justa i necessària, però vaig afirmar-me a mi mateixa que podia fer-ho, i que en Roger aniria a la “guarde” amb una disfressa més que decent i totalment “handmade”! Porque yo lo valgo!

Així que “mans a l’obra”.

1. Primer vaig agafar uns cartrons que corrien per la feina i amb el cúter, vaig retallar un escut i una espasa. Després vaig imprimir i enganxar una senyera. Voilà! Primer pas superat. Tinc els bàsics d’un cavaller 🙂

IMG_9603

IMG_9627Què més es necessita? Cartulina platejada (per corona, casc o el que fos), i tela pel vestit. Quelcom ràpid i senzillet: de paper pinotxo? feltre? goma espuma? Com que no tenia gaire temps per anar a buscar, vaig comprar el que vaig trobar i  sort que els “xinos” sempre et treuen de tots els apuros, hehehe). La meva intenció era fer-ho amb feltre gris, però no n’hi havia, així que vaig optar pel color lila, perquè els altres la veritat no feien gens de cavaller. No és que m’acabés d’agradar però no tenia més opcions, i tenia pressa.

2. Següent pas: folrar l’espasa de paper de plata i pintar el mànec i la vora de l’escut.

IMG_9605IMG_9626

IMG_9628

IMG_9608

3. Fer el casc i el cinturó: vaig fer un casc de cavaller medieval enlloc d’una corona típica. Amb tres tires de cartulina platejada i la grapadora vaig poder fer el fet. Mireu què fàcil! Vaig afegir la ‘R’ per personalitzar-lo i com que en Roger ja coneix la seva lletra, vaig pensar que li faria il·lusió.

IMG_9623

IMG_9624

El cinturó també molt fàcil, amb una tira de cartulina i la civella de cartró. Els tancaments (tant del casc com del cinturó) els he fet amb velcro adhesiu.

IMG_9625

4. El vestit: la roba de feltre venia amb dues peces rectangulars. El que vaig fer va ser unir-les per d’alt (esptalles) i tallar el forat del coll. Per un cantó cosit (o amb grapes, com vulgueu) i per l’altra amb velcro per poder posar i treure fàcilment.

IMG_9618

IMG_9622

L’escut el vaig baixar d’internet, el vaig retallar i el vaig enganxar al davant amb unes gotes de silicona.

Els baixos del vestit vaig retallar-los fent unes dents, imitant la roba dels cavallers.

IMG_9606IMG_9607 Amb feltre ha estat molt fàcil, perquè es talla bé i s’adapta. És una idea senzilla i ràpida, a l’abast de tothom!IMG_9620Totes les mides les vagi prendre basant “a ull” perquè en Roger no li agrada gens i no es deixava! Quan va estar mig acabat li vaig emprovar com vaig poder sobre del pijama… i li va agradar tant que quasi es carrega l’espasa, hahaha!   IMG_9617

I aquest matí abans d’anar a l’escola, ha fet de model… oooooh! I seguidament ha anat a buscar la princesa…

   Disfressa cavaller DIY cavaller i princesa_I Sant Jordi es va trobar amb la princesa…

Doncs ja ho veieu, al final me n’he sortit bastant dignament, oi? Perdoneu la qualitat de les fotos, és pèssima, però és que amb les presses, que hi havia poca llum, etc. ha quedat com ha quedat. Així que si algun dia heu d’improvitzar una disfressa casolana penseu que podeu fer-ho! Només fan falta ganes i una mica d’imaginació.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “DIY – Disfressa ràpida de cavaller de Sant Jordi

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?