Pa de pessic de carabassa | Bizcocho de calabaza

pastis-carabassa-2

La tardor és una bona excusa per animar-nos a fer receptes de temporada, per això hem escollit la carabassa com a ingredient estrella. És dolceta, versàtil i sana per a tota la família.
El pa de pessic és un clàssic que mai falla, i té una recepta senzilla i ràpida, dues condicions força importants a l’hora de cuinar amb nens a casa. I és que als petits els agrada molt col·laborar a la cuina i cal posar-los les coses fàcils per a que participin amb nosaltres.

La carbassa, a més d’aportar sabor i color al pa de pessic, li donarà una mica d’humitat, això farà que es mantingui flonjo durant uns quants dies. A més, la utilitzarem en cru, així no caldrà fer-la al forn ni haurem d’esperar que es refredi (tornem al factor rapidesa, molt important pels nens, que per regla general són molt impacients, oi?).

Aquest pa de pessic de carbassa que ara us ensenyaré, és perfecte per l’esmorzar o berenar dels peques, però també pels grans, per acompanyar el café de mitja tarda o per emportar-nos-en un bocí a la feina.

Som-hi!

pastis-carabassa

INGREDIENTS

300 gr de carabassa (sense pell, ni llavors)
4 ous
250 gr de sucre
 75 gr d’oli d’oliva
300 gr de farina
16 gr de llevat químic o impulsor
1 culleradeta de canyella mòlta
1/2 culleradeta de nou moscada ratllada
Sucre glass per empolsar un cop fora del forn

PAS A PAS

1. Traiem la pell a la carabassa, les llavors i els filaments interiors, fins a obtenir 300 g de polpa neta, la ratllem i reservem.

2. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, és a dir, que espumegin i augmentin el seu volum. Incorporem l’oli a poc a poc, mentre seguim batent.

3. Afegim la farina juntament amb el llevat, la canyella i la nou moscada, i barregem.

4. Finalment afegim la carabassa ratllada i ho barregem tot bé.

5. Aboquem la massa en un motlle (jo he utilitzat un motlle allargat tipus plum cake) i el posem al forn, uns 40 minuts a 180 º C. Anirem comprovant que el pa de pessic s’ha cuit per dins introduint una agulla o broqueta: si surt neta és que ja està llest, i si surt tacada de massa és que necessita uns minuts més. Però sobretot, mai obriu el forn abans dels primers 20 minuts, perquè se us pot baixar el pastís.

6. Ja només queda treure’l del forn, esperar que es refredi, empolsar amb sucre glass i el més important: MENJAR-SE’L

pastis-carabassa-3

Espero que us animeu a fer-lo i que ho gaudiu molt. Queda boníssim!


El otoño es una buena excusa para animarnos a hacer recetas de temporada, por eso hemos elegido la calabaza como ingrediente estrella. Es dulzón, versátil y sana para toda la familia.

El bizcocho es un clásico que nunca falla, y tiene una receta sencilla y rápida, dos condiciones muy importantes a la hora de cocinar con niños en casa. Y es que los pequeños les gusta mucho colaborar en la cocina y hay que ponerles las cosas fáciles para que participen con nosotros.

La calabaza, además de aportar sabor y color al bizcocho, le dará un poco de humedad, esto hará que se mantenga blando durante varios días. Además, la utilizaremos en crudo, así no habrá que hacer en el horno ni tendremos que esperar a que se enfríe (volvemos al factor rapidez, muy importante para los niños, que por regla general son muy impacientes, ¿verdad?).

Este bizcocho de calabaza que ahora os enseñaré, es perfecto para el desayuno o merienda de los peques, pero también por los grandes, para acompañar el café de media tarde o para llevar de él un pedazo en el trabajo.

Vamos!

Ingredientes

• 300 gr de calabaza (sin piel ni semillas)
• 4 huevos
• 250 gr de azúcar
• 75 gr de aceite de oliva
• 300 gr de harina
• 16 gr de levadura química o impulsor
• 1 cucharadita de canela molida
• 1/2 cucharadita de nuez moscada rallada
• Azúcar glass para espolvorear una vez fuera del horno

Paso a paso

1. Sacamos la piel a la calabaza, las semillas y los filamentos interiores, hasta obtener 300 g de pulpa limpia, la rallamos y reservamos.

2. Batir los huevos con el azúcar hasta que blanqueen, es decir, que espumegin y aumenten su volumen. Incorporamos el aceite poco a poco, mientras seguimos batiendo.

3. Añadimos la harina junto con la levadura, la canela y la nuez moscada, y mezclamos.

4. Finalmente añadimos la calabaza rallada y lo mezclamos todo bien.

5. Verter la masa en un molde (yo he utilizado un molde alargado tipo plum cake) y lo ponemos en el horno, unos 40 minutos a 180º C. Iremos comprobando que el bizcocho se ha cocido por dentro introduciendo una aguja o brocheta: si sale limpia es que ya está listo, y si sale manchada de masa es que necesita unos minutos más. Pero sobre todo, nunca abra el horno antes de los primeros 20 minutos, para que se le puede bajar el pastel.

6. Ya sólo queda sacarlo del horno, esperar a que se enfríe, espolvorear con azúcar glass y lo más importante: COMÉRNOSLO!

Espero que os animéis a hacerlo y que lo disfrutéis mucho. Queda buenísimo!

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “Pa de pessic de carabassa | Bizcocho de calabaza

  1. Retroenllaç: Ideas fáciles para llegar a tiempo a Halloween • Artículo DIYclub

  2. Retroenllaç: Ideas fáciles para llegar a tiempo a Halloween • Artículo DIYclub

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?