Hola vacances d’estiu! | Vacaciones de verano

vacaciones verano con niños

S’ha acabat un altre curs, pim-pam fora. Què ràpid passa tot… oi? Perdoneu que repeteixi el tòpic de que el temps passa volant, però ara, amb l’Adrià a les nostres vides, encara en sóc més conscient.

Acaba un curs molt especial, perquè l’he pogut gaudir al costat dels 2. Just començava que ens convertíem en una família de 4, i amb tots els canvis que això suposa, era important per a mi poder-los viure amb calma, acompanyant en Roger, criant l’Adrià. Una parada que m’ha permès adonar-me de que la infància només es viu una vegada i que cal tenir els ulls i el cor ben oberts per cuidar els petits moments als quals s’enfronten en el dia a dia els nostres fills.

I aquestes vacances d’estiu seran el colofó final d’aquesta etapa. Fa uns dies vaig llegir aquest post de la magnífica Míriam Tirado “S’acaba l’escola” amb el qual estic molt d’acord i ens porta a tots els que som mares i pares a reflexionar …

“No els amarguem les vacances posant cara de pal perquè estem farts d’estar junts. Són els nostres fills i els encanta estar amb nosaltres! Que poc agraïts som de vegades amb ells… crec que ningú té tantes ganes d’estar amb nosaltres com ells. Siguem amables, simpàtics, amorosos, empàtics… Que ja sé que estem cansats, que anem al màxim, que encara nosaltres no tenim vacances, ja ho sé. Però ells no en tenen cap culpa. Cap. I tot i així, sense tenir-la, molts han d’escoltar estiu rere estiu, que els seus pares estan desitjant que arribi el setembre per perdre’ls de vista.”

Vull disfrutar al màxim d’aquest estiu que ara comença, vull viure’l a poc a poc, per guardar-lo sempre a la meva memòria, per a que en Roger aprengui moltes coses i també el recordi quan creixi, per a abraçar i petonejar molt a l’Adrià abans que comenci la llar d’infants, per veure com comença a gatejar, com riu fort i parloteja. Vull oblidar horaris i obligacions en la mesura que poguem, però alhora vull implicar el Roger en les feines quotidianes de casa, i que creixi en autonomia i aprenentatge real.

Ja ho veieu quantes coses… però es poden resumir en 2 propòsits per aquestes vacances: intentar agobiar-me menys i somriure i agrair més!

I com hem començat? Doncs avui hem començat a fer el nostre mural de l’estiu, que sera un espai viu perquè l’anirem construint a mida que avancin les vacances. L’estrenem amb dibuixos d’allò que ens evoca l’estiu, amb la il·lusió de viure noves experiències en els nostres propers viatges (el primer a Madeira ben aviat) i amb molta creativitat per inventar activitats per passar-ho bé!

vacances d'estiu

vacances d'estiu amb sens

manualitats d'estiu amb nens

vacaciones de verano con niños

Només amb un dia hem repassat les lletres, hem llegit i escrit, també hem mirat l’atlas i hem buscat al mapa les nostres destinacions, i fins i tot hem fet una mica d’anglès hehe. Ah i al final hem retallat i enganxat! Què us sembla?


Se acabó otro curso, pim-pam fuera. Qué rápido pasa todo … ¿verdad? Perdonad que repita el tópico de que el tiempo pasa volando, pero ahora, con Adrià en nuestras vidas, aún soy más consciente.

Termina un curso muy especial, porque la he podido disfrutar junto a los 2. Justo empezaba que nos convertíamos en una familia de 4, y con todos los cambios que ello supone, era importante para mí poder vivir con calma, acompañando Roger, criando Adrià. Una parada que me ha permitido darme cuenta de que la infancia sólo se vive una vez y que hay que tener los ojos y el corazón abiertos para cuidar los pequeños momentos los que se enfrentan en el día a día nuestros hijos.

Y estas vacaciones de verano serán el colofón final de esta etapa. Hace unos días leí este post de la magnífica Miriam Tirado “Se acaba la escuela” con el que estoy muy de acuerdo y nos lleva a todos los que somos madres y padres a reflexionar …

“No les amargamos las vacaciones poniendo cara de palo porque estamos hartos de estar juntos. Son nuestros hijos y les encanta estar con nosotros! Qué poco agradecidos somos a veces con ellos … creo que nadie tiene tantas ganas de estar con nosotros que ellos. Seamos amables, simpáticos, amorosos, empáticos … que ya sé que estamos cansados, que vamos al máximo, que todavía nosotros no tenemos vacaciones, ya lo sé. Pero ellos no tienen ninguna culpa. Cap. y aún así, sin tenerla, muchos tienen que escuchar verano tras verano, que sus padres están deseando que llegue septiembre para perderlos de vista. “

Quiero disfrutar al máximo de este verano que ahora empienza, quiero vivirlo poco a poco, para guardarlo siempre en mi memoria, para que Roger aprenda muchas cosas y también lo recuerde cuando crezca, para abrazar y besar mucho a Adrià antes de que empiece la guardería, para ver cómo empieza a gatear, como se ríe a carcajadas y balbucea tata, papapa. Quiero olvidar horarios y obligaciones en la medida que podamos, pero a la vez quiero implicar a Roger en las tareas cotidianas de casa, y que crezca en autonomía y aprendizaje real.

Ya lo veis cuantas cosas … pero se pueden resumir en 2 propósitos para estas vacaciones: intentar agobiarme menos y sonreír y agradecer más!

¿Y cómo hemos empezado? Pues hoy hemos empezado a hacer nuestro mural del verano, que será un espacio vivo porque lo iremos construyendo a medida que avancen las vacaciones. Lo hemos estrenamos con dibujos de lo que nos evoca el verano, con la ilusión de vivir nuevas experiencias en nuestros próximos viajes (el primero en Madeira pronto!) y con mucha creatividad para inventar actividades para pasarlo bien!

Sólo con un día hemos repasado las letras, leído, también hemos escrito, incluso hemos hecho un poco de inglés jeje, y al final recortado y pegado! Ah, también hemos buscado en el atlas el mapa de los países que visitaremos. ¿Qué os parece? 

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?