Ser mare compensa | Ser madre compensa

Deu ser perquè ens fa immensament feliç, sinó, què ens porta a voler capgirar la nostra vida, sacsejar-la i llençar-la al buit, quan som mares?

ser mare compensa
Quan et pregunten què tal portes això de ser mare, del primer, o de dos (o més) de si és molt dur, de com et canvia la vida, etc etc etc. contestes que sí, que estàs cansadíssima, que no dorms, que no pots amb la teva ànima, que perds els nervis… però llavors, mig somrius i deixes anar l’última frase: “però COMPENSA”.

Sí, sí, compensa… i a vegades t’ho preguntes a tu mateixa, com pot ser que aguanti tot això? Fa uns anys (tampoc tants!) no t’haguessis ni imaginat que faries tot el que fas ara, que viuries com vius ara, i és que quan et penses que ja no pots més, et superes, et creixes, treus forces de no saps on… i continues! I treus el millor de tu mateixa (i a vegades també el pitjor, no ens enganyem).

Però compensa, sí senyors, ser mare és la feina més dura i meravellosa del món, i crec que ja sé perquè ens compensa… perquè estimar al màxim i sentir-te estimada és el que ens dóna la felicitat. I clar, quan després d’una nit d’aquelles mogudetes, que et preguntes “però qui em demanava a mi tornar-me a liar??”, torna a sortir el sol i llavors veus uns ullets que et busquen, unes manetes que et toquen i un somriure clar i transparent que espera ser correspost… uffff, i tant que COMPENSA!

Quan passes un dia dur, una tarda amunt i avall sentint queixes i plors, una rebequeria forta, o un crit massa fort, després, sempre torna la calma, els petons de reconciliació, l’abraçada petitona i tendra… i el “mama no ho tornaré a fer”, fins que al vespre, el cansament el deixa adormit al llit, respirant pausadament, per fi. Llavors li agafes la maneta i te’l mires, asseguda al seu costat… com te l’estimes eh? Quina passada aquest amor de mare, déu ni do! I penses altre cop, que sí, que COMPENSA, que tot i que a vegades marxaries corrents ben lluny, no canviares aquesta olor i aquests peuets petits ni per tot l’or del món!

Però fins que no ho vius no t’ho imagines. No pots saber com de profund és aquest canvi de prioritats i de visió de la teva vida.

Ser mare és una revolució, és la canya, és fort i profund, és dur, és preciós, és molt cansat, és moltes coses…  quan ets mare flipes, amb tu i amb tot el què fas i el què et passa. I malgrat tot, SER MARE COMPENSA, i de quina manera. 

No creieu?


Será porque nos hace inmensamente felices, sino, qué nos lleva a querer cambiar nuestra vida, sacudirla y tirarla al vacío, cuando somos madres?

Cuando te preguntan qué tal llevas lo de ser madre, del primero, o de dos (o más), si es muy duro, cómo te cambia la vida, etc etc etc. contestas que sí, que estás cansadísima, que no duermes, que no puedes con tu alma, que pierdes los nervios … pero entonces, medio sonríes y sueltas la última frase: “pero COMPENSA”.

Sí, sí, compensa … y a veces te preguntas a ti misma, ¿cómo puede ser que aguante todo esto? Hace unos años (tampoco tantos!) no te hubieras ni imaginado que harías todo lo que haces ahora, que vivirías como vives ahora, y es que cuanto crees que ya no puedes más, te superas, te creces, sacas fuerzas de no sabes dónde … y continuas! Y sacas lo mejor de ti misma (y a veces también lo peor, no nos engañemos).

Pero compensa, sí señores, ser madre es el trabajo más duro y maravilloso del mundo, y creo que ya sé por qué nos compensa … porque amar al máximo y sentirte querida es lo que nos da la felicidad. Y claro, cuando después de una noche de aquellas moviditas, que te preguntas “pero quien me pedía a mí volverme a liar de esta manera??”, vuelve a salir el sol y entonces ves unos ojitos que te buscan, unas manitas que te tocan y una sonrisa clara y transparente que espera ser correspondida… uffff, claro que COMPENSA!

Cuando pasas un día duro, una tarde corriendo arriba y abajo, oyendo quejas y llantos, una rabieta de las que hacen historia, o un grito demasiado fuerte, después, siempre vuelve la calma, los besos de reconciliación, aquel abrazo pequeñita y tierno … y el ” mama no lo volveré a hacer “, hasta que por la noche, el cansancio lo deja dormido en la cama, respirando pausadamente, por fin. Entonces le coges la manita y lo miras, sentada a su lado … cuánto lo quieres eh? Qué pasada este amor de madre, dios mío! Y piensas de nuevo, que sí, que COMPENSA, que aunque a veces saldrías corriendo lejos, no cambias este olor y estos piececitos pequeños ni por todo el oro del mundo!

Pero hasta que no lo vives no te lo imaginas. No puedes saber cómo de profundo es este cambio de prioridades y de visión de tu vida. Ser madre es una revolución, es la caña, es fuerte y profundo, es duro, es precioso, es muy cansado, es muchas cosas … cuando eres madre flipas, contigo y con todo lo que haces y lo que te pasa. Y sin embargo, SER MADRE COMPENSA, y de qué manera. No creéis?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “Ser mare compensa | Ser madre compensa

  1. La mama fa el que pot

    No puc estar més d’acord. Ser mare m’ha fet descobrir moltes coses de mi mateixa. Descobrir que puc fer coses que mai pensava que faria i sobretot veure quant es pot estimar a algú sense esperar res a canvi.
    I sentir-te tan feliç quan sense demanar-ho et fan un petó o una abraçada.
    Aixi que sense dubte ser mare COMPENSA! ??

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?