ILIKEMYSOCKS, roba artesanal per a bebès | Ropa artesanal para bebés

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.41.32

ILIKEMYSOCKS és una marca amb història pròpia i amb una filosofia marcada per la solidaritat.

Com totes les marques que us presento al blog, darrera hi ha persones amb moltíssima il·lusió i energia, compromeses amb uns valors ètics molt forts o amb una història personal que les fan especials.

En el cas d’ILIKEMYSOCKS és francament així, perquè l’Oriol i la Meri, pares del Guillem i el Thierry, parlen de la seva “aventura en família”: una empresa amb fons solidari per fabricar i vendre roba de bebè teixida a mà. 

Darrera d’aquest projecte hi ha uns valors que l’Oriol i la Meri volen ensenyar als seus fills: saber com és el món, més enllà de la nostra vida quotidiana, perquè això ens fa ser més flexibles, entusiastes i compromesos amb altres realitats diferents de la nostra. Es van conèixer estudiant arquitectura, van començar a viatjar tant com van poder i van conèixer l’Àfrica amb l’adopció del seu fill Guillem (i després del Thierry).

ILIKEMYSOCKS2_família Barcelona

Quines motivacions hi ha darrera del seu projecte? Valorar les coses fetes amb les mans i saber d’on ve tot el que fem servir; a més de la inquietud d’oferir als nostres fills un estil de vida basat en el respecte i saludable.

ILIKEMYSOCKS ROPA NIÑAILIKEMYSOCKS NIÑO

ON ES PRODUEIX LA ROBA?

La producció de tota la robeta es fa, de forma artesanal, a Lubanda Village, una petita comunitat rural d’Uganda, a través de l’ONG local Suubi Centre, amb cotó i llana obtinguts de manera responsable.

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.41.02Allà han format a un grup de dones en l’ofici de teixir i confeccionar les peces a mà. Tot i no tenir experiència dins el sector del punt “Les dones africanes són hàbils amb les mans, per les seves tradicions artesanes i treballen amb il·lusió en equip” segons les paraules dels fundadors de la marca.

Totes les dones que participen en el projecte treballen sota condicions laborals justes que respecten un salari digne i els seus drets com a treballadores!

ropa artesanal bebés ropa artesanal para bebés ILIKEMYSOCKS

L’objectiu? Aconseguir un producte que es pot rastrejar fins l’origen dels materials, i on tots els processos s’han fet amb criteris de respecte a les persones i al planeta.

Es tracta d’un projecte social que promou un estil de vida sostenible i un model d’empresa ètica i transparent.

A l’empara de l’ONG, el projecte reporta beneficis a la comunitat, a part de donar feina directa a les dones.

EL COTÓ

El cotó és cultivat de forma orgànica i tenyit amb plantes en camps del sud de Lima, Perú i compta amb el certificat GOTS que assegura la seva condició orgànica des de l’obtenció de la matèria primera fins al fil, a través d’una producció responsable amb el medi ambient i medi social.

ECOTINTES és l’empresa responsable del tenyit del cotó mitjançant tints naturals obtinguts directament de les plantes, en oposició als colorants obtinguts per síntesi química.

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.41.14

LA LLANA

La llana 100% merino procedeix d’ovelles criades en pastures a l’aire lliure, al nord de Wyoming, (USA). MOUNTAIN MEADOW WOOL s’encarrega de mantenir la connexió entre cada cabdell i el ranxo del qual procedeix la llana respectant la sostenibilitat durant que tot el procés de filat i tenyit de la llana, lliure de substàncies nocives.

Darrere de cada jaqueta, pantalons, gorreta i mitjó, trobem la tranquil·litat d’utilitzar materials que no contenen productes nocius per al nadó sumat al compromís amb un sistema de producció ètic que respecta a cada persona, animal i planta que forma part del procés d’elaboració de les peces.

Si vesteixes el teu bebè amb peces d’ILIKEMYSOCKS, tens l’absoluta tranquil·litat de saber que no té fibres sintètiques ni productes nocius, que ningú hi ha treballat contra la seva voluntat, ni les ovelles han estat maltractades.

L’Adrià aquest hivern ha vestit un jersei i gorret cortesia d’ILIKEMYSOCKS i us he de dir que ho hem amortitzat moltíssim, el tacte és molt gustós, molt flonjo… una preciositat! A més, el packaging i l’etiquetat em van encantar!

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 14.16.47  Captura de pantalla 2016-03-30 a les 14.16.59 Captura de pantalla 2016-03-30 a les 14.16.16

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 14.20.51

LA NOVA COL·LECCIÓ SS2016

Està formada per samarretes, vestits, pantalons i complements (gorrets i mitjonets), peces senzilles confeccionades sense costures.

Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.39.42
Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.33.15Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.33.02Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.32.52Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.32.41
Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.32.15Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.32.26Captura de pantalla 2016-03-30 a les 9.31.53

 

Us animo a visitar la seva shop online i a que us passeu a la #slowfashion 😉 Jo ho intento una mica…  Val la pena destinar els diners en empreses com aquesta, no creieu?


ILIKEMYSOCKS es una marca con historia propia y con una filosofía marcada por la solidaridad.

Como todas las marcas que os presento el blog, detrás hay personas con muchísima ilusión y energía, comprometidas con unos valores éticos muy fuertes o con una historia personal que las hacen especiales.

En el caso de ILIKEMYSOCKS es francamente así, porque Oriol y Meri, padres de Guillem y el Thierry, hablan de su “aventura en familia”: una empresa con fondo solidario para fabricar y vender ropa de bebé tejida a mano .

Detrás de este proyecto hay unos valores que Oriol y Meri quieren enseñar a sus hijos: saber cómo es el mundo, más allá de nuestra vida cotidiana, porque eso nos hace ser más flexibles, entusiastas y comprometidos con otras realidades diferentes de la nuestra. Se conocieron estudiando arquitectura, comenzaron a viajar tanto como pudieron y conocer África con la adopción de su hijo Guillermo (y después del Thierry).

¿Qué motivaciones hay detrás de su proyecto? Valorar las cosas hechas con las manos y saber de dónde viene todo lo que usamos; además de la inquietud de ofrecer a nuestros hijos un estilo de vida basado en el respeto y saludable.

DONDE SE PRODUCE LA ROPA?

La producción de toda la ropita se hace, de forma artesanal, a Lubanda Village, una pequeña comunidad rural de Uganda, a través de la ONG local Suubi Centro, con algodón y lana obtenidos de forma responsable.

Allí han formado a un grupo de mujeres en el oficio de tejer y confeccionar las piezas a mano. A pesar de no tener experiencia en el sector del punto “Las mujeres africanas son hábiles con las manos, por sus tradiciones artesanas y trabajan con ilusión en equipo” según las palabras de los fundadores de la marca.

Todas las mujeres que participan en el proyecto trabajan bajo condiciones laborales justas que respeten un salario digno y sus derechos como trabajadoras!

El objetivo? Conseguir un producto que se puede rastrear hasta el origen de los materiales, y donde todos los procesos se han hecho con criterios de respeto a las personas y al planeta.

Se trata de un proyecto social que promueve un estilo de vida sostenible y un modelo de empresa ética y transparente.

Al amparo de la ONG, el proyecto reporta beneficios a la comunidad, además de dar empleo directo a las mujeres.

EL ALGODÓN

El algodón es cultivado de forma orgánica y teñido con plantas en campos del sur de Lima, Perú y cuenta con el certificado VASOS que asegura su condición orgánica desde la obtención de la materia prima hasta el hilo, a través de una producción responsable con el medio ambiente y medio social.

ECOTINTES es la empresa responsable del teñido del algodón mediante tintes naturales obtenidos directamente de las plantas, en oposición a los colorantes obtenidos por síntesis química.
LA LANA

La lana 100% merino procede de ovejas criadas en pastos al aire libre, en el norte de Wyoming, (USA). MOUNTAIN MEADOW Wool se encarga de mantener la conexión entre cada ovillo y el rancho del que procede la lana respetando la sostenibilidad durante todo el proceso de hilado y teñido de la lana, libre de sustancias nocivas.

Detrás de cada chaqueta, pantalones, gorrito y calcetín, encontramos la tranquilidad de utilizar materiales que no contienen productos nocivos para el bebé sumado al compromiso con un sistema de producción ético que respeta a cada persona, animal y planta que forma parte del proceso de elaboración de las piezas.

Si vistes tu bebé con piezas de ILIKEMYSOCKS, tienes la absoluta tranquilidad de saber que no tiene fibras sintéticas ni productos nocivos, que nadie ha trabajado contra su voluntad, ni las ovejas han sido maltratadas.

Adrià este invierno ha vestido un jersey y gorro cortesía de ILIKEMYSOCKS y os tengo que decir que lo hemos amortizado muchísimo, el tacto es muy sabroso, muy blando … una preciosidad! Además, el packaging y el etiquetado me encantaron!
LA NUEVA COLECCIÓN SS2016

Está formada por camisetas, vestidos, pantalones y complementos (gorritos y calcetines), piezas sencillas confeccionadas sin costuras.

Os animo a visitar su shop online y en que os pase a la #slowfashion;) Yo lo intento un poco … Vale la pena destinar el dinero en empresas como ésta, no creéis?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?