La panera dels tresors de l’Adrià | Cesta de los tesoros

joc panera dels tresors

La panera dels tresors és una activitat d’exploració i proporciona als infants la possibilitat d’interessar-se per tot allò que tenen al davant.

Vaig descobrir el joc de la panera dels tresors quan en Roger anava a la llar d’infants. Es tracta d’un joc d’exploració per a nens entre 6 mesos i un any, que consisteix en oferir una panera/cistell als infants, la qual conté objectes quotidians de diferents materials que pretenen desenvolupar els sentits i la descoberta dels nens; d’aquesta manera coneixen les seves característiques: temperatura, pes, forma, color, olor, so… i desenvolupen la coordinació d’ulls, mà i boca, ja que poden accedir fàcilment als objectes i portar-los a la boca per conèixer-los.

Aquest Nadal l’Adrià tindrà la seva panera dels tresors, em fa molta il·lusió preparar-la!

La nostra panera dels tresors és de la botiga de joguines Jugaiaque em va enamorar des del primer moment que la vaig veure, perquè és diferent. Si no us agraden les joguines “comercials” o les típiques de plàstic, us encantarà, perquè tenen jocs i joguines que ells anomenen “responsables”.

joguines artesanespanera de tresors

Les joguines responsables són divertides i a més tenen un “plus”: transmeten valors positius, són educatives, de proximitat, estan fetes de materials respectuosos amb el mediambient i són integradores.

A Jugaia creuen que l’educació i el joc són fonamentals per fer d’aquest món un lloc millori això es nota només entrar a la seva web. Us recomano que hi doneu un cop d’ull perquè segur que us entusiasma i acabeu fent una compreta per posar al tió 😉 I si teniu qualsevol dubte o voleu consultar alguna cosa sobre les joguines, l’Eva i el Quim us atendran estupendament a través de la pàgina de Facebook o el telèfon de contacte.

L’Adria encara és massa petit com per jugar amb res, però aviat podrà fer-ho i, igual que he intentat fer amb en Roger, m’agrada seleccionar bé les joguines que compro. Sóc partidària del “menys és més”, perquè he comprovat que per jugar fa falta ben poca cosa, però de totes maneres quan arriben dates assenyalades, aniversaris, Reis, etc. s’agraeix tenir botigues amb una oferta cuidada i interessant, com Jugaia.

la panera dels tresors de l'Adrià

La meva idea de panera és afegir a la que hem comprat altres elements que hi ha per casa.  S’hi poden posar objectes de diferents tipus: naturals, de fusta, metàl·lics, de pell, de roba, de goma, de paper o cartó, de vidre… evitant els de plàstic.

objectes panera dels tresors

Per exemple:

 • Elements naturals: castanyes, nous, esponja natural, tap de suro, closca de carbassa, petxines, llimona, taronja, poma, escorça d’arbre, pedres.
 • Elements de materials naturals: raspall d’ungles de fusta, raspall de dents, pinzell, brotxa de maquillatge, agulles d’estendre la roba.
 • Elements que sonen: sonall de fusta, timbalet, castanyoles, cubs i claus, harmònica, botzina de la bici, picarols, anelles enllaçades, clauer, campanes, flauta de canya…
 • Elements de roba: moneder de pell, pilota de llana, nina de drap, os de peluix, bosses d’olor, cintes, cremalleres, funda d’ulleres, pilota de roba, bosseta amb cremallera.
 • Elements de metall: claus, cadenes, clauers, flamera, cendrer, tapes.
 • Elements de la cuina: estri de batre ous, motlle de pastís, espremedora, embut, raspall neteja biberons, colador de té, pot d’infusions, cullera de fusta i de mel, argolles, mà de morter.

La panera ha de ser sense nanses, a més, cal anar canviant i renovant els objectes de tant en tant per a que tinguin nous estímuls i això faci que continuïn interessant-se per la panera.

Vosaltres en teniu una? Què hi poseu?


La cesta de los tesoros es una actividad de exploración y proporciona a los niños la posibilidad de interesarse por todo lo que tienen por delante.

Descubrí el juego de la cesta de los tesoros cuando Roger iba a la guardería. Se trata de un juego de exploración para niños entre 6 meses y un año, que consiste en ofrecer una cesta / cesto a los niños, la cual contiene objetos cotidianos de diferentes materiales que pretenden desarrollar los sentidos y el descubrimiento de los niños; de esta manera conocen sus características: temperatura, peso, forma, color, olor, sonido … y desarrollan la coordinación de ojos, mano y boca, ya que pueden acceder fácilmente a los objetos y llevarlos a la boca para conocerlos.

Esta Navidad Adrià tendrá su cesta de los tesoros, me hace mucha ilusión prepararla!

Nuestra cesta de los tesoros es de la tienda de juguetes JUGAIA, que me enamoró desde el primer momento que la vi, porque es diferente. Si no te gustan los juguetes “comerciales” o las típicas de plástico, os encantará, porque tienen juegos y juguetes que ellos llaman “responsables”.

Los juguetes responsables son divertidas y además tienen un “plus”: transmiten valores positivos, son educativos, de km0, están hechos de materiales respetuosos con el medioambiente y son integradores.

En Jugaia creen que la educación y el juego son fundamentales para hacer de este mundo un lugar mejor, y eso se nota nada más entrar en su web. Os recomiendo que echéis un vistazo porque seguro que os entusiasma y acabáis haciendo una comprita para poner en el árbol de Navidad;)

El Adrià todavía es demasiado pequeño como para jugar con nada, pero pronto podrá hacerlo y, al igual que he intentado hacer con Roger, me gusta seleccionar bien los juguetes que compro. Soy partidaria del “menos es más”, porque he comprobado que para jugar hace falta muy poco, pero de todos modos cuando llegan fechas señaladas, cumpleaños, Reyes, etc. se agradece tener tiendas con una oferta cuidada e interesante, como juega.

Mi idea de panera es añadir a la que hemos comprado otros elementos que hay por casa. Se pueden colocar objetos de diferentes tipos: naturales, de madera, metálicos, de piel, de ropa, de goma, de papel o cartón, de vidrio … evitando los de plástico. Por ejemplo:

 • Elementos naturales: castañas, nueces, esponja natural, tapón de corcho, cáscara de calabaza, conchas, limón, naranja, manzana, corteza de árbol, piedras.
 • Elementos de materiales naturales: cepillo de uñas de madera, cepillo de dientes, pincel, brocha de maquillaje, agujas de tender la ropa.
 • Elementos que suenan: sonajero de madera, Timbalet, castañuelas, cubos y llaves, armónica, bocina de la bici, cascabeles, anillas enlazadas, llavero, campanas, flauta de caña …
 • Elementos de ropa: monedero de piel, pelota de lana, muñeca de trapo, hueso de peluche, bolsas de olor, cintas, cremalleras, funda de gafas, pelota de ropa, bolsita con cremallera.
 • Elementos de metal: clavos, cadenas, llaveros, flanera, cenicero, tapas.
 • Elementos de la cocina: utensilio de batir huevos, molde de pastel, exprimidor, embudo, cepillo limpieza biberones, colador de té, puede de infusiones, cuchara de madera y de miel, argollas, mano de mortero.

La cesta debe ser sin asas, además, hay que ir cambiando y renovando los objetos de vez en cuando para que tengan nuevos estímulos y esto haga que sigan interesándose por la panera.

Vosotros tenéis una? Qué ponéis?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Un pensament a “La panera dels tresors de l’Adrià | Cesta de los tesoros

 1. Albanie Casswell

  ¡Qué maca la panera! Sempre que he estat amb nens d’aquestes edats a la llar d’infants m’encanta veure’ls jugar a la panera, és molt maco veure com van descobrint el món a partir dels diferents objectes del seu entorn.
  A més les joguines de Jugaia són precioses (però em semblen caríssimes).

  Un petó, bonica.

  Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?