Berenar entre llibres a Cruïlla | Merendar entre libros en Cruïlla

Foto 2-12-15 19 37 54

Foto Mammaproof Barcelona

Berenar entre llibres, un arbre de Nadal, un café, i escoltar quins són els millors contes per regalar aquestes festes als petits de la casa.

El passat dimecres vaig poder assistir a la trobada pre-nadalenca de bloggers que organitza l’editorial Cruïlla, per ensenyar-nos les novetats de literatura infantil de la temporada i oferir-nos una xerrada interessant. L’any passat ja m’hi van convidar (en vaig parlar aquí: “Contes per educar les emocions”) i enguany he repetit!

berenar entre llibres a Cruïlla Foto 2-12-15 18 14 12Berenar entre llibres Cruïlla

Alguns dels contes recomanats, i que més em van agradar són:

 • pinta amb les mansPinta amb les mans, de Maïté Balart: ens ensenya com dibuixar tota mena d’animals només amb les mans i la pintura. Súper divertit! Suca el dit a la pintura i posa’n la punteta al paper. O pots prémer més fort. O fer-ho amb el dit gros. O amb tota la mà. O només el palmell. O un dit sencer. O quatre dits tots junts. O amb el puny… Hi ha mil maneres de deixar la teva empremta!

 

De cartró

 • De cartró, d’Àngels Navarro i Aina Bestard: pels amants del DIY. Aquest llibre us dóna les instruccions per a crear les vostres pròpies joguines de mida gegant! Es presenta com una capsa de cartró amb un munt d’indicacions per tal que pugueu passar una bona estona amb la família o els amics. Hi trobareu deu models per construir joguines de cartró XXL i un patró a escala natural. L’aposta sostenible de Cruïlla!

 

 

contes cruïlla

 • ABC. Fotos i grafiesun abecedari anglès-català que, de la mà de la revista Apartamento, ens introdueix a l’obra de grans fotògrafs de talla internacional com: Juergen Teller, Osma Harvilahti, Marco Velardi, Sean Beolcini, Ola Rindal… El llibre ajuda al petit lector a la descoberta d’un primer vocabulari en anglès així com a comprendre i gaudir del llenguatge fotogràfic. Els autors han cedit les seves fotografies amb fins benèfics: la venda d’aquest llibre donarà suport a famílies amb nens amb càncer. No és fantàstic? Al Roger li encanta!

 

 

El jardi de les papallones

 • El jardí de les papallones, de Philippe Ug:  la història d’una petita eruga que es transforma en una magnífica papallona. Un pop-up preciós, amb siluetes de paper retallat, fresques i de colors vius, que formen un jardí encantat desplegable.

 

 

 

 

Conte Mira mira

 • Mira, mira…, d’Édouard Manceau: un llibre màgic, amb un disseny modern, que us captivarà ràpidament. Aquesta proposta tan singular de l’autor d’Animals màgics ens convida a descobrir el que ens envolta tot proposant-nos diferents maneres de mirar. Podreu trobar coses de tots els colors, formes i mides? Coses que són amunt o coses que són avall? Coses lluny i d’altres a prop? Coses quietes i coses que es mouen? Coses que fan soroll? Brillants? Escrites? Suaus? Sabreu parar atenció a cadascuna de les coses que el llibre us emmarca?

mira mira contes cruïlla

Després vam poder escoltar la xerrada de la Carme Serret, una dona que en sap molt de contes, filosofia i educació. Com ella mateixa ens va explicar, va néixer en un petit poblet. Allà, els contes que li explicava el seu pare i els pocs llibres que va poder llegir li van fer sospitar, des de ben petita, que a través de les pàgines d’un llibre podia arribar més enllà de les muntanyes que l’envoltaven.

La Carme Serret, convençuda que els contes estan plens de filosofia, sempre s’ha dedicat a explicar-la com qui conta contes. Amb les seves paraules ens va contagiar la passió per la lectura als petits, perquè com totes les passions, no s’ensenya, només es contagia.

“Si vols un adult amb pensament creatiu, de petit explica-li contes; si el vols més savi, explica-li més contes.” A.Einstein

Berenar entre llibres CruÏlla

A través dels contes i les narracions podem explicar coses que amb el llenguatge comú no es pot. Els contes ens connecten amb el nostre món interior, i ens poden ajudar a solucionar problemes quotidians, saber més, i sobretot, a saber millor qui som, perquè llegint  podem aprendre allò que no sempre es pot ensenyar (estimar, ser solidari, empatia, etc.). Des de dins de les històries s’aprèn del món!

“La millor inversió que podem fer amb els nostres fills és explicar-los contes”.

Gràcies Cruïlla!


Merendar entre libros, un árbol de Navidad, un café, y escuchar cuáles son los mejores cuentos para regalar estas fiestas a los pequeños de la casa.

El pasado miércoles pude asistir al encuentro pre-navideño de bloggers que organiza la editorial Cruïlla, para enseñarnos las novedades de literatura infantil de la temporada y ofrecernos una charla interesante. El año pasado ya me invitaron y este año he repetido!

Algunos de los cuentos recomendados, y que más me gustaron son:

 1. Pinta con las manos, de Maïté Balart: nos enseña cómo dibujar todo tipo de animales sólo con las manos y la pintura. Súper divertido! Moja el dedo en la pintura y pon la puntita al papel. O puedes apretar más fuerte. O hacerlo con el dedo gordo. O con toda la mano. O sólo la palma. O un dedo entero. O cuatro dedos juntos. O con el puño … Hay mil maneras de dejar tu huella!
 2. De cartón, de Ángeles Navarro y Aina Bestard: los amantes del DIY. Este libro le da las instrucciones para crear sus propios juguetes de tamaño gigante! Se presenta como una caja de cartón con un montón de indicaciones para que pueda pasar un buen rato con la familia o los amigos. Encontrará diez modelos para construir juguetes de cartón XXL y un patrón a escala natural. La apuesta sostenible de Cruïlla!
 3. ABC. Fotos y grafías: un abecedario inglés-catalán que, de la mano de la revista Apartamento, nos introduce en la obra de grandes fotógrafos de talla internacional como: Juergen Teller, Osma Harvilahti, Marco Velardi, Sean Beolcini, Ola Rindal … El libro ayuda al pequeño lector al descubrimiento de un primer vocabulario en inglés así como comprender y disfrutar del lenguaje fotográfico. Los autores han cedido sus fotografías con fines benéficos: la venta de este libro dará apoyo a familias con niños con cáncer. No es fantástico? Al Roger le encanta!
 4. El jardín de las mariposas de Philippe Ug: la historia de una pequeña oruga que se transforma en una magnífica mariposa. Un pop-up precioso, con siluetas de papel recortado, frescas y de colores vivos, que forman un jardín encantado desplegable.
 5. Mira, mira …, de Édouard Manceau: un libro mágico, con un diseño moderno, que os cautivará rápidamente. Esta propuesta tan singular del autor de Animales mágicos nos invita a descubrir lo que nos rodea todo proponiéndonos diferentes maneras de mirar. Podrá encontrar cosas de todos los colores, formas y tamaños? Cosas que son arriba o cosas que son abajo? Cosas lejos y otros cerca? Cosas quietas y cosas que se mueven? Cosas que hacen ruido? Brillantes? Escritas? Suaves? Sabréis prestar atención a cada una de las cosas que el libro os enmarca?

Después pudimos escuchar la charla de Carmen Serret, una mujer que sabe mucho de cuentos, filosofía y educación. Como ella misma nos contó, nació en un pequeño pueblo. Allí, los cuentos que le contaba su padre y los pocos libros que pudo leer le hicieron sospechar, desde muy pequeña, que a través de las páginas de un libro podía llegar más allá de las montañas que lo rodeaban.

Carmen Serret, convencida de que los cuentos están llenos de filosofía, siempre se ha dedicado a explicarla como quien cuenta cuentos. Con sus palabras nos contagió la pasión por la lectura a los pequeños, porque como todas las pasiones, no se enseña, sólo se contagia.

“Si quieres un adulto con pensamiento creativo, de pequeño cuéntale cuentos; si lo quieres más sabio, cuéntale más cuentos. “A.Einstein

A través de los cuentos y las narraciones podemos explicar cosas que con el lenguaje común no se puede. Los cuentos nos conectan con nuestro mundo interior, y nos pueden ayudar a solucionar problemas cotidianos, saber más, y sobre todo, a saber mejor quiénes somos, porque leyendo podemos aprender lo que no siempre se puede enseñar (amar, ser solidario, empatía, etc.). Desde dentro de las historias se aprende del mundo!

“La mejor inversión que podemos hacer con nuestros hijos es contarles cuentos”.

Gracias Cruïlla!

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Un pensament a “Berenar entre llibres a Cruïlla | Merendar entre libros en Cruïlla

 1. Albanie Casswell

  Justament avui he inaugurat una secció al meu blog sobre els millors contes infantils que em vaig trobant pel camí. Com m’hagués agradat estar a la Cruïlla escoltant recomenacions de contes!

  També volia dir-te que el teu post sobre el part de l’Adrià m’ha inspirat per realitzar una part del treball final d’una assignatura de la universitat en la que vam fer un seminari i taller de patrons de criança i criança respectuosa, aíxi que ¡moltes gràcies! per haver-nos explicat amb tant d’amor i detall.

  Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?