Per què vaig parir a casa | Por qué parí en casa

Aquest post no estava previst. La veritat és que no tenia pensat escriure sobre el meu part, ni tan sols donar explicacions sobre el fet de que fos a casa. No volia ni dir-ho. De fet, abans de que arribés el dia “D”, ho sabien poquíssimes persones, era quelcom molt íntim. Ni els amics més propers. No tenia ganes de justificar-me, d’entrar en debat. Jo ho tenia claríssim, des d’abans de quedar-me embarassada, des de poc després de tenir el Roger en un part súper intervingut i medicalitzat a l’Hospital Quirón de Barcelona, on vaig patir violència obstètrica, amb un postpart complicat degut precisament als efectes secundaris de l’epidural (potser algun dia també escriuré sobre el meu primer part). Però tal i com ha anat tot, com que moltes seguidores m’ho han demanat i a hores d’ara deuen ser pocs els que no ho saben, m’he decidit a escriure aquest post. Suposo que amb la força que m’ha donat aquesta experiència vital, que un cop superada, et fa sentir poderosa i capaç de TOT.

I sabeu per què? Doncs per normalitzar i desestigmatitzar aquesta opció. Per obrir els ulls a moltes dones, perquè se sàpiga que es pot parir amb intimitat, amb amor, amb calma, sense por. Amb dolor sí, però també amb força i convenciment. Perquè cal que moltes coses del sistema canviin, però sobretot cal canviar mentalitats, que comencem a creure en nosaltres mateixes, a confiar en el nostre cos i la nostra naturalesa, i deixem d’entregar la nostra confiança cega i els nostres cossos sans als metges (o a cas un embaràs i un part són una patologia?) Parir és un procés fisiològic, i com a tal, funciona perfectament sense intervenir-hi.

No pretenc convèncer a ningú de res, simplement explico la meva vivència, la meva opinió personal, sense ànim d’ofendre i des del respecte a totes les opcions.

Parir a casa: una decisió molt informada i meditada

Irresponsabilitat. És la paraula que ressona al teu cap quan comences a pensar en parir a casa. Irresponsable et diuen els que gosen jutjar-te sense saber ni tenir tota la informació a les mans.

Parir a casa no és un acte egoïsta ni irresponsable, per a mi és l’acte més generós que es pot fer per un fill: donar-li la millor arribada al món possible, sense traumes, sense patiment, sense anestèsies pel mig. Amb amor i respecte. Diuen que la manera com neixem influeix en la nostra vida futura, en la nostra personalitat, i en la societat.

Evidentment ens vam informar molt, moltíssim. Vam resoldre tots els nostres dubtes des de la setmana 8 d’embaràs, al contactar amb la que ha estat la meva llevadora, l’Imma Marcos, de “Néixer a casa”, també vaig parlar amb altres mares que havien passat per l’experiència.

El meu era un embaràs normal, un únic bebé, amb un hospital a menys de 30 minuts de casa… complia els requisits per poder tenir un part a casa. La decisió estava presa. A partir de llavors vaig seguir llegint. El meu principal handicap era el dolor, el podria suportar? Havia de fer un treball mental important, tenia temps. Evidentment, la parella també juga un paper important, ha d’estar-hi d’acord, per tant, cal que també estigui molt conscienciat i informat. En el meu cas ha estat al meu costat, recolzant-me en tot moment i informant-se molt. Tot i que al principi tenia certs dubtes i pors (totalment comprensibles) mica en mica va anar veient que eren més els avantatges que els inconvenients.

Seguretat i riscos

La seguretat sempre és el pretext per parir a l’hospital. Tanmateix, la ciència ha demostrat que la seguretat del part normal no depèn de la utilització de tecnologies sofisticades que sotmeten a la dona, inhibeixen el part i substitueixen la seva fisiologia, sinó del respecte a les condicions que afavoreixen el seu progrés espontani: intimitat, entorn adequat, llibertat de movimients i d’expressió, sentir-se segura i, sobretot, respecte.

No a tots els països es medicalitza l’assistència. De fet, i no per casualitat, els sistemes d’atenció al part més moderns i respectuosos corresponen als països més avançats en matèria de drets de la dona i dels ciutadans. I els països amb taxes més baixes d’intervencions són també els que presenten millors resultats perinatals dels món, en tots els aspectes.

 • El percentatge de parts que es complica i requereix assistència mèdica, segons la OMS, rarament supera el 10%.
 • Actualmente segons la OMS, és igual de segur parir en casa que a l’hospital, i més recomanable en embarassos normals.

I com va anar el dia del part? Com va començar? Quant va durar? Va ser molt dur? Us ho explico en aquest post!

Llibres que recomano si us interessa el tema:

 • La cesárea – Michel Odent
 • El bebé es un mamífero – Michel Odent
 • Parir sin miedo – Consuelo Ruiz Vélez-Frías
 • La nueva revolución del nacimiento – Isabel Fernández del Castillo
 • El dolor del parto – Verena Schmid
 • La sociedad que vaciaba úteros – Irene Garzón Núñez
 • Parir en casa – Sheila Kitzinger

Alguns articles:


Este post no lo tenía previsto. La verdad es que no tenía pensado escribir sobre mi parto, ni siquiera dar explicaciones sobre el hecho de que fuera en casa. No quería ni decirlo. De hecho, antes de que llegara el día “D”, lo sabían poquísimas personas, era algo muy íntimo. Ni los amigos más cercanos. No tenía ganas de justificarme, de entrar en debate. Yo lo tenía clarísimo, desde antes de quedarme embarazada, desde poco después de tener a Roger en un parto súper intervenido y mediatizado en el Hospital Quirón de Barcelona, ​​donde sufrí violencia obstétrica, con un postparto complicado debido precisamente a los efectos secundarios de la epidural (quizás algún día también escribiré sobre mi primer parto). Pero tal y como ha ido todo, como muchas seguidoras me lo han pedido y ahora mismo debe haber poca gente que no lo sepa, me he decidido a escribir este post. Supongo que con la fuerza que me ha dado esta experiencia vital, que una vez superada, te hace sentir poderosa y capaz de TODO.

Y sabéis por qué? Pues para normalizar y desestigmatizar esta opción. Para abrir los ojos a muchas mujeres, para que se sepa que se puede parir con intimidad, con amor, con calma, sin miedo. Con dolor sí, pero también con fuerza y ​​convencimiento. Porque hace falta que cambien muchas cosas del sistema cambien, pero sobre todo hay que cambiar mentalidades, que empecemos a creer en nosotras mismas, a confiar en nuestro cuerpo y nuestra naturaleza, y dejamos de entregar nuestra confianza ciega y nuestros cuerpos sanos a los médicos (a caso un embarazo y un parto son una patología?) Parir es un proceso fisiológico, y como tal, funciona perfectamente sin intervenir.

No pretendo convencer a nadie de nada, simplemente cuento mi vivencia, mi opinión personal, sin ánimo de ofender y desde el respeto a todas las opciones.

Parir en casa: una decisión muy informada y meditada

Irresponsabilidad. Es la palabra que resuena en tu cabeza cuando empiezas a pensar en parir en casa. Irresponsable te dicen los que osan juzgarte sin saber ni tener toda la información en las manos.

Parir en casa no es un acto egoísta ni irresponsable, para mí es el acto más generoso que se puede hacer por un hijo: darle la mejor llegada al mundo posible, sin traumas, sin sufrimiento, sin anestesias por medio. Con amor y respeto. Dicen que la forma en que nacemos influye en nuestra vida futura, en nuestra personalidad, y en la sociedad.

Evidentemente nos informamos mucho, muchísimo. Resolvimos todas nuestros dudas desde la semana 8 de embarazo, al contactar con la que ha sido mi comadrona, Imma Marcos, de “Néixer a casa”, también hablé con otras madres que habían pasado por el experiencia.

El mío era un embarazo normal, con un único bebé, con un hospital en menos de 30 minutos de casa … cumplía los requisitos para poder tener un parto en casa. La decisión estaba tomada. A partir de entonces seguí leyendo. Mi principal hándicap era el dolor, ¿lo podría soportar? Tenía que hacer un trabajo mental importante, había tiempo. Evidentemente, la pareja también juega un papel importante, debe estar de acuerdo, por lo tanto, tiene que estar también muy concienciado e informado. En mi caso ha estado a mi lado, apoyándome e informándose mucho. Aunque al principio tenía ciertas dudas y miedos (totalmente comprensibles) poco a poco fue viendo que eran más las ventajas que los inconvenientes.

Seguridad y riesgos

La seguridad siempre es el pretexto para parir en el hospital. Sin embargo, la ciencia ha demostrado que la seguridad del parto normal no depende de la utilización de tecnologías sofisticadas que someten a la mujer, inhiben el parto y sustituyen su fisiología, sino del respeto a las condiciones que favorecen su progreso espontáneo: intimidad, entorno adecuado, libertad de movimientos y de expresión, sentirse segura y, sobre todo, respeto.

No en todos los países se medicaliza la asistencia. De hecho, y no por casualidad, los sistemas de atención al parto más modernos y respetuosos corresponden a los países más avanzados en materia de derechos de la mujer y de los ciudadanos. Y los países con tasas más bajas de intervenciones son también los que presentan mejores resultados perinatales de los mundo, en todos los aspectos.

*El porcentaje de partes que se complica y requiere asistencia médica, según la OMS, raramente supera el 10%.
*Actualmente según la OMS, es igual de seguro parir en casa que en el hospital, y más recomendable en embarazos normales.

Y ¿cómo fue el día del parto? ¿Cómo empezó? Cuánto duró? Fue muy duro? Os lo cuento en este post!

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “Per què vaig parir a casa | Por qué parí en casa

 1. Cristina Gómez

  Moltes felicitats per el petit i per el teu part a casa. Moltes futures mares no contemplem aquesta opció, potser per desconeixement. Gràcies pel post i la teva experiència.

  Respon
 2. gemma

  Gracies per compartir. I per la selecció de lectures. Jo he parit sense epidural les dues vegades, No sé si m’atreviria a parir a casa, però comparteixo la teva opinió de que en molts casos la epidural dificulta el part més que no pas ajuda i que cal entendre que el dolor forma part del procés es vital per viure’l en plenitud. Desitjant saber-ne més del teu part a casa.

  Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?