S’atura el món | Se para el mundo

postparto postpart puerperio puerperi

Arriba el dia, i llavors el món s’atura. Comença el postpart, el puerperi, la teva vida fora de mi, la meva nova vida amb tu. L’adaptació, la recuperació, la transició.

S’atura el món per entregar-me a tu, entregar-te el meu cos, els meus braços, la meva pell. S’atura el meu món per ser el teu món, el teu hàbitat, el teu suport.

S’atura el món mentres t’acullo al meu pit, refugi de tots els perills, aliment i escalf.

S’atura el món quan em mires, amb els ulls ben oberts, coneixent-me, escoltant-me la veu, olorant-me, xuclant-me la llet, tan mamífers.

lactancia materna

lactancia materna

S’atura el món, però l’amor avança. La paciència, la constància de la persona que em recolza i m’acompanya, m’ajuda, em comprèn i m’estima, així com estic ara, cansada, bruta, i despentinada.

S’atura el món, i les converses de soroll. Segueixen les vides dels altres, perdo la noció dels dies i del temps.

S’atura el món. I ploro. Per mi, per tu, pel Roger, per ser mare de nou, de tots dos, per la força que em dóna la teva vida, que m’emociona.

S’atura el món i tot recomença.

postparto


Llega el día, y entonces el mundo se para. Empieza el postparto, el puerperio, tu vida fuera de mí, mi nueva vida contigo. La adaptación, la recuperación, la transición.

Se para el mundo para entregarme a ti, entregarte mi cuerpo, mis brazos, mi piel. Se detiene mi mundo para ser tu mundo, tu hábitat, tu apoyo.

Se para el mundo mientras te acojo en mi pecho, refugio de todos los peligros, alimento y calor.

Se para el mundo cuando me miras, con los ojos bien abiertos, conociéndome, escuchándome la voz, oliendo me, chupándome la leche, tan mamíferos.

Se para el mundo, pero el amor avanza. La paciencia, la constancia de la persona que ‘e apoya y me acompaña, me ayuda, me comprende y me quiere, así como estoy ahora, cansada, sucia, y despeinada.

Se para el mundo, y las conversaciones ruidosas. Siguen las vidas de los demás, pierdo la noción de los días y del tiempo.

Se para el mundo. Y lloro. Por mí, por ti, por Roger, por ser madre de nuevo, de ambos, por la fuerza que me da tu vida, que me emociona.

Se para el mundo y todo recomienza.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

16 pensaments a “S’atura el món | Se para el mundo

 1. li

  Maravilloso!!!! tus palabras describen mis sentimientos…me siento tan identificada que hasta me emociono leyendote, porque de tanto sentir….me faltan las palabras…

  Respon
  1. small and nice Autor de l'entrada

   Son sentimientos compartidos Li, creo que todas las puérparas podemos sentir más o menos lo mismo… A mi hay post que me salen solos, casi sin pensar, y éste sale directo de dentro. Gracias por tu comentario.

   Respon
 2. Clara

  Simplement brutal… no tinc el plaer de ser mare però fa un temps que et segueixo i les teves paraules realment m’han emocianat… de moment com a filla. Enhorabona!!

  Respon
 3. Cisa

  Moltíssimes felicitats!! Ara que s’atura el món és quan més a flor de pell ho vivim. Que gaudeixis molt de la nova maternitat (quan les hormones ho permetin) 😉 Una abrçada enorme!

  Respon
 4. gemma

  I tant que s’atura. I no hi ha res més màgic que un univers entre dos (tu i el teu bebé). Que bé que li hagis posat paraules a un moment que fuig tan ràpid! Què aviat torna la rutina i les obligacions a robar-te l’espai entre tots dos!. Cuida’t i cuida’l! i gaudeix!

  Respon
 5. Cristina

  Vinyet! Enhorabona per aquest petitó tan bonic, enhorabona per aquesta nova vida de 5 i enhorabona per aquestes meravelloses paraules! Un petonet ben fort!

  Respon
 6. Oihana

  Totalmente idebtificada. Qué bonito. Estoy pasando por lo mismo. Hace un mes di a luz y tengo otra niña de 2 años y 7 meses. Q de verdades cuentas. Enhorabuena!!!

  Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?