2 maneres de customitzar una samarreta | 2 formas de customizar una camiseta

Avui us ensenyo dues tècniques per customitzar samarretes, molt senzilles i ràpides, pels que teniu ganes de tenir una peça personalitzada pels vostres peques però no voleu complicar-vos massa la vida: estampar amb patates i amb plastidecors.

L’any passat ja vaig estampar una samarreta amb segells casolans, i ara em venia de gust provar altres maneres de fer-ho. L’avantatge d’aquestes dues tècniques que veureu avui és que no cal que sigueu molt manetes, només fa falta creativitat, i d’això segur que us en sobra oi? Doncs nosaltres, aprofitant que s’acosta la festivitat de Santa Tecla (la festa major ‘petita’ de Sitges), hem personalitzat una samarreta i un body de bebé amb estampats formes i colors de la nostra festa.

  1. ESTAMPAR AMB PATATES

Hi ha alguna manera més clàssica? Segur que tots ho hem fet al cole, oi?

  • Què necessiteu? Una samarreta, patates crues, ganivet, pintura tèxtil de colors i paper de diari.

estampar amb patates

  • Pas a pas: primer posem un full de paper de diari entremig de la samarreta per no tacar l’altra banda. Només heu de tallar a la patata la forma que voleu estampar, per fer el segell. Podeu fer tantes formes com vulgueu. Després mulleu la patata amb la pintura i estampeu el segell sobre la samarreta, fent el dibuix que més us agradi inspirat amb la festa de Santa Tecla. Podeu afegir-hi el vostre nom o la inicial, què us sembla?

DIY estampar camiseta con patatas

camiseta estampada con patatas

   DIY estampar samarreta amb patates

  1. ESTAMPAR AMB ‘PLASTIDECORS’

Potser molts coneixeu aquesta tècnica, apareix en molts blogs de DIY.

  • Què necessiteu? Una samarreta o qualsevol peça de roba (en aquest cas he utilitzat un ‘body’ per a bebé), llapis, foli de paper per dibuixar la plantilla, paper de diari, cutter, plastidecors, maquineta de fer punxa, paper de forn i planxa.

estampar samarreta plastidecors

  • Pas a pas: dibuixem la nostra plantilla en un foli de paper i després la buidem amb el cutter. Fem punxa als plastidecors. Posem paper de diari entremig de la samarreta. Després només heu de posar la plantilla sobre la samarreta i omplir-la amb la punxa que heu fet als plastidecors. Per acabar, ho cobrim amb el paper de forn i passem la planxa calenta per sobre (sense apretar massa) fins que es fon la cera. Retirem tots els papers i ja ho tenim! A prova de rentades, comprovat!
estampar samarreta amb plastidecors

Plantilla del Drac de Sitges

estampar camiseta con plastidecors DIYestampar camiseta con plastidecors DIY

DIY estampar con pastidecors

DIY estampar amb plastidecors

estampar amb plastidecors

Què us ha semblat? Us animeu?

foto de les 2 samarretes


Hoy os enseño dos técnicas para customizar camisetas, muy sencillas y rápidas, para los que tenéis ganas de tener una pieza personalizada para vuestros peques pero no queréis complicaros demasiado la vida: estampar con patatas y con plastidecors.

El año pasado ya estampar una camiseta con sellos caseros, y ahora me apetecía probar otras maneras de hacerlo. La ventaja de estas dos técnicas que verá hoy es que no se requiere ser muy manitas, sólo hace falta creatividad, y de eso seguro que os sobra verdad? Pues nosotros, aprovechando que se acerca la festividad de Santa Tecla (la fiesta mayor ‘pequeña’ de Sitges), hemos personalizado una camiseta y un body de bebé con estampados formas y colores de nuestra fiesta.

  1. ESTAMPAR CON PATATAS
    ¿Hay alguna manera más clásica? Seguro que todos lo hemos hecho en el cole, ¿verdad?

¿Qué se necesita? Una camiseta, patatas crudas, cuchillo, pintura textil de colores y papel de periódico.
estampar con patatas

Paso a paso: primero ponemos una hoja de papel de periódico en medio de la camiseta para no manchar el otro lado. Sólo tiene que cortar la patata la forma que desea estampar, para hacer el sello. Puede hacer tantas formas como desee. Después mojar la patata con la pintura y estampa el sello sobre la camiseta, haciendo el dibujo que más le guste inspirado con la fiesta de Santa Tecla. Puede añadir su nombre o la inicial, ¿qué os parece?
DIY estampar camiseta con patatas

2. ESTAMPAR CON ‘PLASTIDECORS’

Quizás muchos conocéis esta técnica, aparece en muchos blogs de DIY.

¿Qué se necesita? Una camiseta o cualquier prenda (en este caso he utilizado un ‘body’ para bebé), lápices, folio de papel para dibujar la plantilla, papel de periódico, cutter, plastidecors, maquinilla de hacer punta, papel de horno y plancha .
estampar camiseta plastidecors

Paso a paso: dibujamos nuestra plantilla en un folio de papel y luego la vaciamos con el cutter. Hacemos pincha los plastidecors. Ponemos papel de periódico en medio de la camiseta. Después sólo hay que poner la plantilla sobre la camiseta y llenarla con el pincho que ha hecho a los plastidecors. Por último, lo cubrimos con el papel de horno y pasamos la plancha caliente por encima (sin apretar demasiado) hasta que se funde la cera. Retiramos todos los papeles y ya lo tenemos! A prueba de lavadas, comprobado!

¿Qué os ha parecido? ¿Os animáis?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

2 pensaments a “2 maneres de customitzar una samarreta | 2 formas de customizar una camiseta

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?