L’exercici durant l’embaràs | El ejercicio durante el embarazo

yoga_embarazadas

Equilibri, flexibilitat, preparació al part… fer exercici durant l’embaràs és necessari i molt reconfortant.

Durant el meu primer embaràs no vaig fer gens d’exercici. Abans de ser mare en feia bastant, però no sé perquè, al quedar-me embarassada ho vaig deixar bastant. Segurament per mandra i deixadesa (i mira que llavors tenia temps!), no vaig fer res. Després, durant aquests 4 anys, he fet esport suau, però no de forma continuada: va haver-hi un temps que em vaig aficionar a còrrer i sortia 3 dies a la setmana, però no he sigut massa regular.

La qüestió és que ara, des del primer moment, he volgut fer les coses diferent. Ja us ho vaig comentar que ho estic vivint de manera més conscient, segurament més madura, amb més informació i tot això, però està clar que amb menys TEMPS. Però quan un vol una cosa, se la proposa i la té clara, el temps es treu d’on sigui! Així doncs, des del minut 1 que vaig saber que estava embarassada de nou, vaig dir-me a mi mateixa que em cuidaria i faria esport suau.

Des de la setmana 12, seguint les recomanacions, vaig a classes de ioga per embarassades un dia a la setmana, i dos dies a la setmana faig una caminata llarga d’una hora aproximadament,(a bon ritme, no un passeig), i m’encanta. Vaig amb la Bimba i és una estona només per a mi. Si puc un altre dia, a casa, faig una mica més de ioga. Tres dies setmanals fixes d’exercici físic moderat, per mantenir-me activa i àgil, millorar la circulació i també per no acumular tants kilos. Potser seria millor fer alguna coseta cada dia, però això, ara per ara, m’és impossible! Més endavant no descarto anar a la piscina a nedar, però sé que em costarà més… potser a la platja m’animo, almenys a passejar per la voreta segur 😉

caminar

Els beneficis de practicar ioga durant l’embaràs

– El ioga relaxa, calma l’ansietat i allibera estrés, et fa sentir millor, i això es comparteix amb el bebé.

– No només ajuda durant l’embaràs, sinó que també t’ajudarà en el moment de parir, ja que manté l’agilitat muscular i proporciona elasticitat. A més, augmenta les possibilitats de que el part sigui natural i ajuda a que la recuperació sigui més ràpida.

– Ajuda a mantenir la postura al llarg de l’embaràs, sense encorbar-se l’esquena pel pes de la panxa i enforteix la columna i la musculatura de l’esquena.

– Els estiraments ajuden a disminuir i alleujar el mal d’esquena i a corregir la postura, evitant així problemes com la ciàtica.

– T’ensenya a controlar la respiració amb més facilitat (que serà important el dia del part) i agilitza la circulació de la sang.

– Disminueix la possibilitat de retenció de líquids i ajuda a disminuir el dolor i la inflor de cames i peus.

– Et permet meditar i preparar-te per ser mare.

I aquest últim punt és fonamental: el ioga m’està ajudant a trobar l’equilibri entre cos i ment, a estar tranquil·la, calmar pors i inseguretats, i l’exercici en general em fa sentir bé, de millor humor. Tot i que em canso (i cada vegada em cansaré més) després dormo súper bé, i l’endemà estic nova!

ioga embaràs

I sobretot… 

Abans de començar a fer qualsevol tipus d’activitat física, consulteu al professional que us porti l’embaràs (ginecòleg o llevadora). Cal assegurar-se que tot està bé, que no hi ha cap contraindicació ni per tu ni pel bebé. Informa’t de quins esports són aconsellables i quins no, per exemple, cal evitar tots els esports d’alt impacte, com aeròbic, o peses, tenis…

I vosaltres? Quin exercici heu fet o esteu fent durant el vostre embaràs? De quina manera us ha ajudat?

Jo us ho recomano, per vosaltres, perquè si vosaltres esteu bé, el vostre bebé també ho estarà, perquè el vostre dia a dia millorarà, us sentireu millor tant físicament com anímicament, i d’aquesta manera podreu rebre el vostre fill/a en les millors condicions 🙂


Equilibrio, flexibilidad, preparación al parto … el ejercicio es necesario y muy reconfortante durante el embarazo.

Durante mi primer embarazo no hice nada de ejercicio. Antes de ser madre hacía bastante, pero no sé porque, al quedarse embarazada lo dejé bastante. Seguramente por pereza y dejadez (y mira que entonces tenía tiempo!), No hice nada! Después, durante estos 4 años, he hecho deporte suave, pero no de forma continuada: hubo un tiempo que me medio aficioné a correr 3 días a la semana, pero no he sido demasiado regular.

La cuestión es que ahora, desde el primer momento, he querido hacer las cosas diferente. Ya os lo comenté que lo estoy viviendo de manera más consciente, seguramente más madura, con más información y todo eso, pero está claro que con menos TIEMPO. Pero cuando uno quiere algo, se la propone y la tiene clara, el tiempo se saca de donde sea! Así pues, desde el minuto 1 que supe que estaba embarazada de nuevo, dije a mí misma que me cuidaría y haría deporte suave.

Desde la semana 12, siguiendo las recomendaciones, voy a clases de yoga para embarazadas un día a la semana, y dos días a la semana hago una caminata larga de una hora aproximadamente, (a buen ritmo, no un paseo), y me encanta. Voy con la Bimba y es un rato sólo para mí. Si puedo otro día, en casa, hago un poco más de yoga. Tres días semanales fijas de ejercicio físico moderado, para mantenerme activa y ágil, mejorar la circulación y también para no acumular tantos kilos. Quizá sería mejor hacer alguna cosita cada día, pero eso, hoy por hoy, me es imposible! Más adelante no descarto ir a la piscina a nadar, pero sé que me costará más … quizás en la playa me animo, al menos a pasear por la orilla seguro;)

Los beneficios de practicar yoga durante el embarazo

– El yoga relaja y libera estrés, te hace sentir mejor, y eso se comparte con el bebé.

– No sólo ayuda durante el embarazo, sino que también te ayudará en el momento de parir, ya que mantiene la agilidad muscular y proporciona elasticidad. Además, aumenta las posibilidades de que el parto sea natural y ayuda a que la recuperación sea más rápida.

– Ayuda a mantener la postura a lo largo del embarazo, sin encorvarse la espalda por el peso de la barriga y fortalece la columna y la musculatura de la espalda.

– Los estiramientos ayudan a disminuir y aliviar el dolor de espalda y corregir la postura, evitando así problemas como la ciática.

– Te enseña a controlar la respiración con más facilidad (que será importante el día del parto) y agiliza la circulación de la sangre.

– Disminuye la posibilidad de retención de líquidos y ayuda a disminuir el dolor y la hinchazón de piernas y pies.

– Ayuda a relajarte, a calmar la ansiedad y, además, te permite meditar y prepararte para ser madre.

Y este último punto es fundamental. A mí el yoga me está ayudando a encontrar el equilibrio entre cuerpo y mente, a estar tranquila, calmar miedos e inseguridades, y el ejercicio en general me hace sentir bien, de mejor humor. Aunque me canso (y cada vez me cansaré más después duermo súper bien, y al día siguiente estoy nueva!

Y sobretodo …

Antes de empezar a hacer cualquier tipo de actividad física, consulte al profesional que le lleve el embarazo (ginecólogo o matrona). Hay que asegurarse de que todo está bien, que no hay ninguna contraindicación ni por ti ni por el bebé. Infórmate de qué deportes son aconsejables y cuáles no, por ejemplo, hay que evitar todos los deportes de alto impacto, como aeróbic, o pesas, tenis …

Y vosotros? Qué ejercicio se ha hecho o está haciendo durante su embarazo? ¿De qué manera te ha ayudado?

Yo os lo recomiendo, por vosotros, porque si vosotros estáis bien, tu bebé también lo estará, porque su día a día mejorará, se sentirá mejor tanto física como anímicamente, y de esta manera podrá recibir su hijo / a en las mejores condiciones 🙂

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

2 pensaments a “L’exercici durant l’embaràs | El ejercicio durante el embarazo

  1. cavi_life

    molt bé vinyet clar que si!!! jo vaig seguir amb la meva rutina de balance i classes fins la semana 38 i la veritat esque em vaig trovar super bé!!! i el part, dos emputxades i la recuperació súiper rápida, crec que tot ajuda!!!

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?