5 raons per viatjar en furgo amb nens | 5 razones para viajar en furgo con niños

2014-07-22 18.48.26

Improvitzar, deixar-se portar, sentir-se lliure, gaudir de la natura… són sensacions úniques que només podreu viure en una furgo.


L’estiu passat vam viatjar a Galícia en una furgoneta camper, d’aquelles que estan equipades amb dutxa, cuina, nevera, taula, sostre elevable amb llit, etc. Vam estar deu dies i va ser una experiència molt i molt positiva, ens vam divertir moltíssim, així que segur que repetirem tan aviat com puguem.  És cert que l’espai és molt limitat, però és qüestió d’aclimatar-se els primers dos dies, després te’n adones de que necessites molt menys del que et pensaves, i de la quantitat de coses prescindibles que ens emportem quan viatgem.

Arrel de compartir el nostre #smallnicetrip aquí al blog, molts de vosaltres us heu interessat pel tema, m’heu fet preguntes, demanat consells, i m’heu explicat que us agradaria viure unes vacances així. I com que ara és l’època en que tots comencem a pensar i a preparar les vacances d’estiu, vull animar-vos a que us arrisqueu a viure una aventura com aquesta amb els vostres fills, us animo a llogar una “furgo” i deixar-vos portar. Per què? Doncs aquí us dono, breument, els meus motius:

 1. Gaudeixes de la família, i d’una forma diferent

Conviure en dos metres quadrats uneix molt. Jo ho deia abans de marxar: “després d’això o ens tirem els plats pel cap i tornem barallats, o ens unim encara més”, i per sort va ser el segon! Això és el millor i el que més vaig apreciar. La convivència no és la mateixa a casa que a la furgo, perquè a casa cadascú pot fer el que vol i és més independent, però a la furgo estem junts sempre, en un espai comú, i aprenent de nosaltres mateixos.

2014-07-23 23.05.38

 1. Tens total llibertat per viatjar

Pots anar al teu ritme, improvitzar, canviar de plans, aquest és el principal avantatge. No has d’estar pendent d’horaris, ni lligat a llocs concrets. Ens agrada aquest lloc? Doncs ens quedem! No ens agrada? Marxem! Tenim gana? Parem i mengem. I així el que vulguis i com vulguis.

2014-07-26 13.09.38

 

2014-07-26 19.07.13

 

 1. Disfrutes conduïnt

T’ho prens amb calma, gaudeixes dels paisatges i és més còmode que el cotxe: amplitud, finestres grans, i com que vas més alt ho veus tot des d’una altra perspectiva. Amb la furgo pots accedir a qualsevol camí transitable, utilitzar pàrquings de la ciutat… és àgil i ràpida.

2014-07-22 11.07.49

 1. Arribes a llocs increïbles, que d’una altra manera no podries arribar-hi.

Trobes llocs especials que et sorprenen, i el millor és que pots dormir-hi i despertar-te allà. Veure sortir el sol en una platja deserta, sentir el soroll de les onades… són experiències que vosaltres i els vostres fills recordareu per sempre!

2014-07-30 12.10.03

2014-07-26 19.00.13

2014-07-26 18.49.29

 1. Portes la casa a sobre.

La furgo pot convertir-se en un refugi de muntanya, en una casa rural o en un bungalow de platja. I sempre amb les teves coses, el teu coixí, plats, coberts, les joguines dels peques… L’únic que no tens és lavabo, però tenint el camp, dutxes públiques o càmpings, ja fas!

2014-07-31 19.10.43

Jo sempre recomano viatjar en furgo més cap a la primavera o estiu, i escollir espais i entorns naturals, platja o muntanya, perquè es disfruta molt més a l’aire lliure. Per dormir podeu anar a càmpings, àrees de “camping car” senyalitzades (si esteu a la cituat), però jo us recomano acampada lliure en algun paratge solitari i salvatge… és molt reconfortant i vindreu amb les piles 100% carregades.

Bon estiu i bones vacances!

 

 


El verano pasado viajamos a Galicia en una furgo camper, de aquellas que están equipadas con ducha, cocina, nevera, mesa, techo elevable con cama, etc. Estuvimos diez días y fue una experiencia muy, muy positiva, nos divertimos muchísimo, así que seguro que repetiremos tan pronto como podamos. Es cierto que el espacio es muy limitado, pero es cuestión de aclimatarse los primeros dos días, después te das cuenta de que necesitas mucho menos de lo que pensabas, y de la cantidad de cosas prescindibles que nos llevamos cuando viajamos .

Raíz de compartir nuestra aventura familiar aquí en el blog, muchos lectores se han puesto en contacto conmigo interesándose por el tema, para hacerme preguntas, pidiendo consejos, y explicándome que les gustaría vivir unas vacaciones así. Y como ahora es la época en que todos empezamos a pensar ya preparar las vacaciones de verano, os animo a que os arriesgáis a vivir una aventura con vuestros hijos, os animo a alquilar una “furgo” y dejaros llevar . ¿Por qué? Pues aquí os doy, brevemente, mis motivos, a ver si os convenzo:

1. Disfrutas de la familia de una forma diferente
Convivir en dos metros cuadrados une mucho. Yo lo decía antes de irnos: “después de esto o nos tiramos los trastos a la cabeza y volvemos peleados, o nos unimos más”, y por suerte fue lo segundo! Esto es lo mejor y lo que más aprecié. La convivencia no es la misma en casa que en la furgo, porque en casa cada uno puede hacer lo que quiere y es más independiente, pero a la furgo estamos juntos siempre, en un espacio común, y aprendiendo de nosotros mismos.

2. Tienes total libertad
Puedes ir a tu ritmo, improvisar, cambiar de planes, este es la principal ventaja. No tienes que estar pendiente de horarios, ni ligado a lugares concretos. ¿Nos gusta este sitio? Pues nos quedamos! ¿No nos gusta? Nos vamos! ¿Tenemos hambre? Paramos y comemos. Y así lo que quieras y como quieras.

3. Disfrutas conduciendo
Te lo tomas con calma, disfrutas de los paisajes y es más cómodo que el coche: amplitud, ventanas grandes, y como vas más alto lo ves todo desde otra perspectiva. Con la furgo puedes acceder a cualquier camino transitable, utilizar parkings de la ciudad … es ágil y rápida.

4. Llegas a lugares increíbles, que de otro modo no podrías llegar.
Encuentras lugares especiales que te sorprenden, y lo mejor es que puedes dormir y despertarte allí. Ver salir el sol en una playa desierta, oír el ruido de las olas … son experiencias que tú y tus hijos recordaréis para siempre!

5. Puertas la casa encima.
La furgo puede convertirse en un refugio de montaña, en una casa rural o en un bungalow de playa. Y siempre con tus cosas, tu almohada, platos, cubiertos, los juguetes de los peques … Lo único que no tienes es aseo, pero teniendo el campo, duchas públicas o campings, ya haces!

Yo siempre recomiendo viajar en furgo más hacia la primavera o verano, y escoger entornos naturales, playa o montaña, porque se disfruta mucho más al aire libre. Para dormir podéis ir a campings, áreas de “camping car” señalizadas (si estáis en la ciudad), pero yo os recomendaría acampada libre en algún paraje solitario y salvaje … es muy reconfortante y vendréis con las pilas 100% cargadas.

Feliz verano y buenas vacaciones!

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

2 pensaments a “5 raons per viatjar en furgo amb nens | 5 razones para viajar en furgo con niños

 1. Noe

  A quins llocs puc llogar una furgo perl l’ estiu sense que em treguin els ulls per aquest lloguer, ja que a moltes empreses de lloguer, ho consideren.. no temporada alta, sino temporada EXTRA. Extra de extra cara, malgrat la crisi

  Respon
  1. small and nice Autor de l'entrada

   Hola Noe, és car, no t’enganyaré. Nosaltres la vam llogar aquí: http://www.campurent.com/ i va anar tot molt bé. A més, la furgo era novíssima i el motor potent (fins a Galícia hi ha molts km i eren molts dies). Depèn de la distància que vulguis fer pots mirar de llogar-ne a algun altre lloc més econòmic… Sort!

   Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?