Per què m’agrada explicar-li contes al meu fill | Por qué me gusta contarle cuentos a mi hijo

llegir contes als fills

Uns ullets que et miren fixament, ansiosos d’històries, d’aventures, de paraules… què bonic és explicar un conte al teu fill/a, oi? Un moment únicament vostre, que crea una atmòsfera íntima entre ell i tu. Tu l’abraces, el protegeixes, l’escalfes, i ell et mira… t’admira.

Si volem que els petits estimin la lectura hem de començar ben aviat, fent que tinguin llibres al seu abast, veient que nosaltres també llegim, anant a la biblioteca, i sobretot explicant contes molt abans que aprenguin a llegir per ells mateixos.

A mi m’agrada explicar contes al meu fill perquè així aprèn paraules, aprèn a parlar, a tenir vocabulari i a vocalitzar. A ell li agrada mirar els seus dibuixos i interpretar-los i jo l’ajudo a posar-hi el llenguatge.

Els contes parlen de coses i situacions que ens poden passar al nostre dia a dia, i llegint contes amb ell es fa gran, perquè l’ajuden a posar nom a allò que sent, emocions, reptes… en fi, l’ajuden a créixer.

M’agrada explicar contes al meu fill sobre allò que sé que li agrada, perquè així en pot aprendre més: un animal, una història, les plantes, un heroi… i m’agrada perquè això el manté atent, i es relaxa, escoltant, observant.

M’agrada trobar una bona ocasió per llegir: abans d’anar a dormir, a mitja tarda, durant un trajecte en cotxe o en tren… així creem un costum, un hàbit, que podrà mantenir quan es faci més gran.

“Hi havia una vegada…” a en Roger li agraden molt els contes tradicionals, i vol que els expliqui una i una altra vegada, i amb les mateixes paraules! Per què triomfen tant aquestes històries? De porquets, llops, ratetes presumides, caputxetes, cabretes i Blancaneus. Confesso que a mi també, hehehe.

A mi m’agrada explicar-li contes al meu fill, però sospito que a ell encara li agrada molt més… sabeu per què? Perquè quan llegim estic només amb ell, sense fer una altra cosa alhora, parlant-li suau i acariciant-lo. Només per això, val la pena parar-s’hi una bona estona i gaudir-ne.

explicar contes


Unos ojitos que te miran fijamente, ansiosos de historias, de aventuras, de palabras … ¡qué bonito es contar un cuento a tu hijo/aa, ¿verdad? Un momento sólo vuestro, se crea una atmósfera íntima entre él y tú. Tú la abrazas, lo proteges, la calientas, y él te mira… te admira.

Si queremos que los pequeños amen la lectura debemos empezar muy pronto, haciendo que tengan libros a su alcance, viendo que nosotros también leemos, yendo a la biblioteca, y sobre todo contándoles cuentos mucho antes de que aprendan a leer por sí mismos.

A mí me gusta contar cuentos a mi hijo porque así aprende palabras, aprende a hablar, a tener vocabulario y a vocalizar. A él le gusta mirar sus dibujos e interpretarlos y yo lo ayudo a poner el lenguaje.

Los cuentos hablan de cosas y situaciones que nos pueden pasar en nuestro día a día, y leyendo cuentos con él se hace mayor, porque le ayudan a poner nombre a lo que siente, emociones, retos… en fin, lo ayudan a crecer.

Me gusta contarle cuentos a mi hijo sobre lo que sé que le gusta, porque así puede aprender más: un animal, una historia, las plantas, un héroe … y me gusta porque eso lo mantiene atento, y se relaja, escuchando, observando.

Me gusta encontrar un buen momento para leer: antes de ir a dormir, a media tarde, durante un trayecto en coche o en tren … así creamos una costumbre, un hábito, que podrá mantenerse cuando se haga mayor.

“Había una vez …” a Roger le gustan mucho los cuentos tradicionales, y quiere que los explique una y otra vez, y con las mismas palabras! ¿Por qué triunfan tanto estas historias? De cerditos, lobos, ratitas presumidas, caperucitas, ovejitas y Blancanieves. Confieso que a mí también, jejeje.

A mí me gusta explicarle cuentos a mi hijo, pero sospecho que a él todavía le gusta mucho más… ¿sabéis por qué? Porque cuando leemos estoy sólo con él, sin hacer otra cosa a la vez, hablándole suave y acariciándolo. Sólo por eso, merece la pena pararse un buen rato y disfrutar.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Un pensament a “Per què m’agrada explicar-li contes al meu fill | Por qué me gusta contarle cuentos a mi hijo

  1. Anna

    Què bonic aquest post! Has descrit fantàsticament el que jo sento cada nit quan li llegeixo històries i contes a la meva filla. Totes dues viatgem en el temps i en l’espai amb la història que llegim… Moltes gràcies per descriure-ho d’aquesta manera!!

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?