5 contes pel dia del pare | 5 cuentos para el día del padre

S’acosta el dia del pare i enguany us recomano regalar llibres per llegir plegats: regalareu una història, regalareu una estona de calma i de vincle entre pare i fill/a, i gaudireu de veure’ls així, juntets…

CONTES-DIA-DEL-PARE

Lectures per regalar un dia i per compartir tot l’any! Aquí teniu les meves recomanacions de contes pel dia del pare:

ELL I JO – Roger Simó, Col·l. La Capsa de contes, Editorial Baula.

contes pel dia del pare

Un llibre dolç, tendre, emocional i proper, que explica de manera senzilla la relació d’un pare amb el seu fill, una relació absolutament generosa i afectiva.

És un conte escrit i il·lustrat per Roger Simó, i és la seva història personal amb el seu fill, per això desprén tanta emotivitat.

EL MEU PARE – Anthony Browne, Editorial Fondo de Cultura Económica (2002)

contes pel dia del pare

Un pare gran i fort, que pot saltar fins la lluna, fa riure, porta bata i sabatilles, canta i juga a futbol. Anthony Browne ofereix una visió divertida de la figura paterna, a través d’unes il·lustracions molt personals.

Un conte maco i divertit i amb una frase final molt bonica “jo estimo al meu pare i sabeu què? Ell m’estima a mi.”

AL LLIT, PETIT MONSTRE! – Mario Ramos, Editorial Corimbo (2009)

contes pel dia del pare

Aquest conte tracta sobre un pare que intenta portar el seu fill a dormir però que no se’n ensurt perquè el petit no para de demanar-li coses. El pare l’anomena “petit monstre” i aquest està representat al conte com un petit cocodril, que és com el pare el veu i com el nen se sent. Un monstre que no saps com manegar-s’ho per no anar a dormir, balla al damunt del llit, fa tonteries amb la pasta de dents, demana un got d’aigua… En fi, excuses! Al final del conte, quan el pare aconsegueix posar-lo a dormir el fill li diu al pare: “Bona nit, papa monstre!” i el pare, que durant tot el conte ha estat una persona, passa a ser un monstre, que és com el fill el veu.

EL MEU PARE ÉS UN GEGANT – Carl Norac, Editorial Símbol editors (2004)

el meu pare és un gegant

Per la majoria de nens el seu pare és com un gegant, oi? Aquest conte explica aquesta visió que té un fill del seu pare: quan estornuda és com un huracà, quan juga a futbol xuta la pilota més amunt que la lluna, i si té por, l’abraça molt fort i no el deixa per res del món.

A DORMIR, NIL! – Marcus Pfister, Editorial Joventut (2009)

contes pel dia del pare

És hora d’anar a dormir i en Nil, com la majoria de nens de la seva edat, no té cap intenció ni ganes d’anar-se’n a dormir. Vol jugar amb el papa, cantar, ballar… passar-s’ho bé! El pare d’en Nil ja no sap com fer-s’ho per posar-lo al llit…

Un conte tendre i simpàtic, protagonitzat per un dolç hipopòtam i el seu pacient pare.


Se acerca el día del padre y este año os recomiendo regalar libros para leer juntos: regalarás una historia, regalarás un rato de calma y de vínculo entre padre e hijo/a, y disfrutará de verlos así, juntitos …

Lecturas para regalar un día y para compartir todo el año! Aquí tenéis mis recomendaciones:

ÉL Y YO – Roger Simón, Col.. La Caja de cuentos, Editorial Baula.

Un libro dulce, tierno, emocional y cercano, que explica de manera sencilla la relación de un padre con su hijo, una relación absolutamente generosa y afectiva.

Es un cuento escrito e ilustrado por Roger Simón, y es su historia personal con su hijo, por eso desprende tanta emotividad.

MI PADRE – Anthony Browne, Editorial Fondo de Cultura Económica (2002)

Un papá grande y fuerte, que puede saltar hasta la luna, hace reír, lleva bata y zapatillas, canta y juega al fútbol. Anthony Browne ofrece una visión divertida de la figura paterna, a través de unas ilustraciones muy personales.

Un cuento bonito y divertido y con una frase final muy bonita “yo amo a mi padre y sabéis qué? Él me ama a mí.”

A LA CAMA, MONSTRUÍTO! – Mario Ramos, Editorial Corimbo (2009)

Este cuento trata sobre un padre que intenta llevar a su hijo a dormir pero que no puede porque el pequeño no para de pedirle cosas. El padre le llama “monstruíto” y éste está representado en el cuento como un pequeño cocodrilo, que es como el padre lo ve y como el niño se siente. Un monstruíto que no sabe como hacerlo para no ir a dormir, baila encima de la cama, hace tonterías con la pasta de dientes, pide un vaso de agua… en fin, excusas! Al final del cuento, cuando el padre consigue ponerlo a dormir el hijo le dice al padre: “Buenas noches, papá monstruo!” y el padre, que durante todo el cuento ha sido una persona, pasa a ser un monstruo, que es como el hijo lo ve.

MI PADRE ES UN GIGANTE – Carl Norac, Editorial Símbolo editores (2004)

Para la mayoría de niños su padre es como un gigante, ¿verdad? Este cuento explica esta visión que tiene un hijo de su padre: cuando estornuda es como un huracán, cuando juega al fútbol chuta el balón más arriba que la luna, y si tiene miedo, lo abraza muy fuerte y no lo deja por nada del mundo.

A DORMIR, NIL! – Marcus Pfister, Editorial Juventud (2009)

Es hora de ir a dormir y Nil, como la mayoría de niños de su edad, no tiene ninguna intención ni ganas de irse a la cama. Quiere jugar con papá, cantar, bailar … pasarlo bien! El padre de Nil ya no sabe cómo hacérselo para ponerlo en la cama …

Un cuento tierno y simpático, protagonizado por un dulce hipopótamo y su paciente padre.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?