DIY Calidoscopi casolà | Caleidoscopio casero

Avui us porto el DIY per fer un calidoscopi casolà, utilitzant materials reciclats que tenim per casa.

Un calidoscopi té quelcom de màgic, amb la seva combinació de formes i colors, i fer-ne un a casa ens farà sentir, en certa manera, una mica mags…

Es tracta d’una manualitat ideal per fer amb nens, sempre tenint en compte que cal tenir una miqueta de traça, per tant, no poden ser molt petits.

QUÈ NECESSITEM?

Un rotlle de cartró de paper de cuina
Paper mirall (o paper d’alumini enganxat en cartolina)
Petits objectes transparents i colorits (per exemple abaloris, boletes de colors, embolcalls de caramels, llums de Lego …)
2 discs de plàstic (un transparent i un altre opac)
1 disc de cartró
Cola
Cinta adhesiva
Tisores
Paper per decorar
Disc de paper negre (opcional)

MATERIAL calidoscopi casolà

PAS A PAS

1. Talla el paper mirall en 3 tires de 4’3 cm d’ample per 21 cm d’alt. Amb cinta adhesiva, uneix els costats per crear un triangle (el costat més brillant del paper mirall ha de quedar cap a dins). Posa el triangle dins del tub de paper de cuina, cap a un dels extrems.

DIY calidoscopi casolà calidoscopi casolà

2. Talla dos discs de plàstic del mateix diàmetre que el rotllo de paper de cuina. Un dels discos ha de ser transparent i l’altre opac. Posa el disc transparent en un dels extrems del tub, just davant del triangle. Posa-hi cinta adhesiva per fixar-lo al seu lloc.

caleidoscopio casero DIY

Posa els abaloris sobre el disc transparent, evitant omplir en excés (ja que els abaloris s’han de moure). Col·loca a sobre el disc opac i fixa’l bé amb cinta adhesiva.

calidoscopi casolà

calidoscopi casolà

3. Gira el calidoscopi i col·loca a l’altre extrem un disc de cartró amb un forat al centre a manera d’espiell. Per donar-li un toc més professional, pots enganxar el cercle de paper negre a sobre.

calidoscopi casolà

calidoscopi casolà

Finalment, decora el calidoscopi al teu gust.

calidoscopi casolà caleidoscopio casero

Com veieu, fer un calidoscopi no és gens difícil. Us animeu?

manualidades caleidoscopio casero calidoscopi casolà small and nice


Hoy os traigo un DIY para hacer un caleidoscopio casero, utilizando materiales reciclados que tenemos por casa.

Un calidoscopio tiene algo de mágico, con su combinación de formas y colores, y hacer uno en casa nos hará sentir, en cierto modo, algo magos …

Se trata de una manualidad ideal para hacer con niños, siempre teniendo en cuenta que hay que tener un poquito de traza, por tanto, no pueden ser muy pequeños.

¿QUÉ NECESITAMOS?

Un rollo de cartón de papel de cocina
Papel espejo (o papel de aluminio pegado en cartulina)
Pequeños objetos transparentes y coloridos (por ejemplo abalorios, bolitas de colores, envoltorios de caramelos, luces de Lego …)
2 discos de plástico (un transparente y otro opaco)
1 disco de cartón
Cola
Cinta adhesiva
Tijeras
Papel para decorar
Disco de papel negro (opcional)

MATERIAL

PASO A PASO

1. Corta el papel espejo en 3 tiras de 4,3 cm de ancho por 21 cm de alto. Con cinta adhesiva, une los lados para crear un triángulo (el lado más brillante del papel espejo debe quedar hacia dentro). Pon el triángulo dentro del tubo de papel de cocina, hacia uno de los extremos.

2. Corta dos discos de plástico del mismo diámetro que el rollo de papel de cocina. Uno de los discos debe ser transparente y el otro opaco. Pon el disco transparente en uno de los extremos del tubo, justo delante del triángulo. Pon cinta adhesiva para fijarlo en su lugar.

Pon los abalorios sobre el disco transparente, evitando llenar en exceso (ya que los abalorios deben moverse). Coloca encima el disco transparente opaco y fíjalos bien con cinta adhesiva.
3. Gira el calidoscopio y coloca en el otro extremo un disco de cartón con un agujero en el centro a modo de mirilla. Para darle un toque más profesional, puedes pegar el círculo de papel negro encima.

Por último, decora calidoscopio a tu gusto.

Como veis, hacer un calidoscopio no es nada difícil. Os animáis?

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

2 pensaments a “DIY Calidoscopi casolà | Caleidoscopio casero

  1. Marta García

    Ostres! Jo al cole vaig fer un (fa un porronazo d’anys!) i encara el tinc!
    El vaig fer amb miralls (recordo que vaig anar a una botiga amb el meu pare per que m’ho tallessin) i vidres trencats.
    M’has posat “nostàlgica” 😉

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?