DIY: àlbum de fotos ‘El Protagonista’

La setmana que ve en Roger serà el protagonista de la classe de P3, “el prota” com diu ell. Crec que és una pràctica comú a totes les escoles, o almenys a bastantes, oi? Durant tota una setmana haurà de compartir les seves joguines amb els companys i companyes de classe i explicar les seves experiències/situacions viscudes a través de fotografies des de que era petit.

2015-02-21 22.36.30

Home, entenc que per ells ha de ser molt xulo, però pels pares està clar que ens porta feina, preparar-ho tot, imprimir fotos, etc. Per sort tenia una capsa de fotos impreses de Paper Lover i primer he pensat de portar-les dins la mateixa capsa, però donant-li voltes he decidit fer un petit àlbum, molt senzill, amb 3 cartulines de colors que corrien per casa.  Més que res, perquè les fotos soltes i passant de mà a mà, hi ha molts números de que es perdin. M’ha costat tan poc fer-lo i és tan fàcil que vull compartir-ho amb vosaltres, perquè segur que tard o d’hora n’haureu de fer un i potser us serveix d’ajuda saber com l’he fet jo.

MATERIAL
Cartulines de colors
Tisores
Cordill
Agulla de cosir gran
Washi tape

2015-02-21 11.03.08

PAS A PAS

1. Retalla les cartulines a la mida que vulguis i doblega-les per la meitat. Aquesta serà la mida del teu àlbum. Quantes més cartulines posis més pàgines tindrà el teu àlbum

2015-02-21 11.04.53

2. Enfila el cordill a l’agulla i posa les cartulines una sobre l’altra, fent coincidir el centre. Ves cosint les cartulines just pel mig on les has doblegat. Es tracta d’anar traspassant les cartulines, amunt i avall. Quan arribis al final, dóna la volta i fes el mateix, fins que quedi tot cosit.

2015-02-21 11.10.06

2015-02-21 11.11.02

Quan acabis lliga els extrems.

2015-02-21 11.13.00

2015-02-21 11.14.31

3. Enganxa les fotografies a cada pàgina amb washi tape, amb la distribució que més t’agradi.

2015-02-21 11.17.23

4. Decora la portada com més t’agradi i ja està!2015-02-21 20.08.26


La próxima semana Roger será el protagonista de la clase de P3, “el prota” como dice él. Creo que es una práctica común en todas las escuelas, o al menos en bastantes, ¿verdad? Durante toda una semana tendrá que compartir sus juguetes con los compañeros de clase y explicar sus experiencias/situaciones vividas a través de fotografías.

Hombre, entiendo que para ellos debe ser muy chulo, pero para los padres está claro que es trabajo, prepararlo todo, imprimir fotos, etc. Por suerte tenía una caja de fotos impresas de Paper Lover y primero pensé en llevarlas dentro de la misma caja, pero dándole vueltas he decidido hacer un pequeño álbum, muy sencillo, con 3 cartulinas de colores que tenía por casa. Más que nada, porque las fotos sueltas y pasando de mano en mano, hay muchas probabilidades de que se pierdan. Me ha costado tan poco hacerlo y es tan fácil que quiero compartirlo con vosotros, porque seguro que tarde o temprano tendréis que hacer uno y quizás os sirva de ayuda saber cómo lo he hecho yo.

MATERIAL
Cartulinas de colores
Tijeras
Cordel
Aguja de coser grande
Washi tape

PASO A PASO

1. Cortar las cartulinas a la medida que quieras y dobla-por la mitad. Esta será la medida de tu álbum. Cuántas más cartulinas pongas, más páginas tendrá tu álbum.

2. Trepa el cordel a la obra y pone las cartulinas una sobre otra, haciendo coincidir el centro. Cambiar cosiendo las cartulinas justo por en medio donde las has doblado. Se trata de ir traspasando las cartulinas, arriba y abajo. Cuando llegues al final, da la vuelta y haz lo mismo, hasta que quede todo cosido.

Cuando acabes ata los extremos con un nudo.

3. Pega las fotografías en cada página con washi tape, y distribúyelas como más te guste.

4. Decora la portada

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Un pensament a “DIY: àlbum de fotos ‘El Protagonista’

  1. T’ha quedat xulísim, bonica!
    A mi m’encanten aquestes coses (serà perque en comptes de la mare sóc la profe que els hi possa feina? – ja em tocarà estar a l’altre banda jajaj – entent-nos, és una activitat perfecte per fer que els alumnes es coneguin entre sí), i segur que el Roger està super content amb el resultat.
    Un petó enorme per tots dos.

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?