Contes per educar les emocions | Cuentos para educar las emociones

foto 3

Els contes són màgics, no només perquè ens permeten somiar i imaginar històries, sinó perquè ens donen eines per comunicar-nos amb els nostres fills, per entendre’ls i per empatitzar amb ells.

El dimecres vaig berenar entre llibres. Entre llibres i entre altres mares que, com jo, tenen blogs sobre el món infantil, preocupades pel desenvolupament i l’educació dels seus fills petits. Llibres, mares i persones que estimen els llibres, com són la gent de l’editorial Cruïlla.

Petits tresors Editorial Cruïlla

Petits tresors de l'Editorial Cruïlla

La finalitat d’aquesta trobada, era presentar-nos les novetats de “Petits Tresors”, un espai especialitzat en tot el que té a veure amb els llibres infantils, llibres per estimular l’aprenentatge i la imaginació dels infants. El més interessant va ser la xerrada que ens va oferir la Laura Coll, autora de contes i mestra d’educació infantil especialitzada en educació emocional, que ens va explicar com és això d’educar les emocions a través dels contes, i ens va donar algunes pautes a tenir en compte per quan expliquem contes als nostres fills.

Ajudem els nostres fills a detectar com se senten. Ensenyem-los a connectar amb sí mateixos perquè puguin comprendre, identificar i verbalitzar els seus sentiments.

foto 2

Allà en vaig ser conscient. És important dedicar un moment al dia a preguntar als nostres fills com se senten. Qualsevol situació de la vida quotidiana és bona per fer-ho, així els ajudem a posar nom a les emocions, a identificar-les, a familiaritzar-s’hi: trist, enfadat, enrabiat, gelosos, amb por, etc. Totes les emocions són legítimes i no hem d’intentar reprimir-les ni amagar-les, sinó acceptar-les i gestionar-les. I nosaltres som el seu model, si sintonitzem emocionalment amb ells, seran més sensibles a les emocions que els envolten.

foto 3

Comprensió, empatia, són capacitats bàsiques que hem de treballar els pares i mares per poder ajudar als petits a desenvolupar la seva pròpia consciència emocional.

I tot això es pot fer a través dels contes, perquè és la manera d’expressar i exterioritzar els propis pensaments/sentiments en veu d’un personatge, perquè els ajudarà a entendre, a pensar.

Va ser una tarda molt agradable, íntima, particular… una reunió organitzada amb molt de carinyo i plena de detalls. Gràcies Ruben i Carol per pensar en SMALL&NICE i per fer-me partícip d’aquests “petits tresors” per educar petits lectors.

contes per educar les emocions


Los cuentos son mágicos, no sólo porque nos permiten soñar e imaginar historias, sino porque nos dan herramientas para comunicarnos con nuestros hijos, para entenderlos y para empatizar con ellos.

El miércoles fui a una merienda entre libros. Entre libros y entre otras madres que, como yo, tienen blogs sobre el mundo infantil, preocupadas por el desarrollo y la educación de sus hijos pequeños. Libros, madres y personas que aman los libros, como son la gente de la editorial Cruïlla.

La finalidad de este encuentro era presentarnos las novedades de “Petits Tresors“, un espacio especializado en todo lo que tiene que ver con los libros infantiles, libros para estimular el aprendizaje y la imaginación de los niños. Lo más interesante fue la charla que nos ofreció Laura Coll, autora de cuentos y maestra de educación infantil especializada en educación emocional, que nos explicó cómo es eso de educar las emociones a través de los cuentos, y nos dio algunas pautas a tener en cuenta para cuando explicamos cuentos a nuestros hijos.

Tenemos que ayudar a nuestros hijos a detectar cómo se sienten. Enseñarles a conectar consigo mismos para que puedan comprender, identificar y verbalizar sus sentimientos.

Allí fui consciente. Es importante dedicar un momento al día a preguntar a nuestros hijos cómo se sienten. Cualquier situación de la vida cotidiana es buena para hacerlo, así les ayudamos a poner nombre a las emociones, a identificarlas, a familiarizarse con ellas: triste, enfadado, celoso, rabioso, con miedo, etc. Todas las emociones son legítimas y no debemos intentar reprimirlas ni esconderlas, sino aceptarlas y gestionarlas. Y nosotros somos su modelo, si sintonizamos emocionalmente con ellos, serán más sensibles a las emociones que los rodean.

Comprensión, empatía, son capacidades básicas que tenemos que trabajar los padres y madres para poder ayudar a los pequeños a desarrollar su propia conciencia emocional.

Y todo esto se puede hacer a través de los cuentos, porque es la manera de expresar y exteriorizar los propios pensamientos / sentimientos en voz de un personaje, porque les ayudará a entender, a pensar.

Fue una tarde muy agradable, íntima, particular una reunión organizada con mucho cariño y llena de detalles. Gracias Ruben y Carol para pensar en SMALL & NICE y por hacerme partícipe de estos pequeños tesoros” para educar pequeños lectores.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

4 pensaments a “Contes per educar les emocions | Cuentos para educar las emociones

  1. unamamabloguera

    M’encanta! Va ser una tarda molt maca entre llibres, molt interessants les propostes de Cruïlla i la xerrada de Laura Coll es va fer curta perquè és un tema que realment dóna per molt.
    Encantada d’haver-te conegut i d’haver conegut també el teu bloc, súper ben cuidat! M’agrada molt.
    Una abraçada

    Respon

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?