DIY: teler casolà | Telar casero

Com us vaig prometre en el darrer post, avui us ensenyo el meu teler i us explico com podeu fer el vostre propi tapís. És força senzill, ja veureu.

MATERIAL

– Llanes de colors, trapillo, cintes i el que vulgueu
– Agulla gran
– Cordill
– Regle o cinta mètrica
– Tisores
– Cartró rectangular o quadrat
– Pal

foto 1

PAS A PAS

1. Marquem cada centrímetre a dalt i a baix del cartró (tot l’ample que volem que sigui el tapís.  Després fem petits talls per poder passar el cordill del teler.

foto 2 foto 3

2. Passem el cordill. Per darrera l’enganxem amb cinta adhesiva (washi tape o celo).

 foto 4  foto 5

3. Comencem a fer el tapís, passant la llana per sobre i per sota de cada cordill, successivament fins que anem omplint-lo. Podem fer les formes que ens agradin i combinar els colors que vulguem.

foto 2(1)

 

foto 4(1)  foto 5(1)foto 1(2)

foto 2(2)

Com veieu he alternat llana amb tires de trapillo. També podeu fer una mica de serrell, que queda xulo.

foto 5

foto 1

foto 2

foto 3(1)

foto 4(1) foto 1(1)

4. Quan ja el tenim acabat, retallem els fils pel darrera i fem nusos a dalt i abaix perquè no s’escorri la llana. Jo he fet 3 pompoms de llana per decorar. Passem el pal (el podeu pintar si us ve de gust) per poder penjar-lo.

foto 2(1)

foto 5(1)foto 5(2)5. Lliguem un cordill al pal per penjar el tapís a la paret i voilà! Ja el tenim! Us agrada?

foto 1(2)

Fins la propera 🙂


Como os prometí en el último post, hoy os enseño mi telar y os explico cómo podéis hacer vuestro propio tapiz. Es bastante sencillo, ya veréis.

MATERIAL

– Lanas de colores, trapillo, cintas y lo que desee
– Aguja grande
– Cordón
– Regla o cinta métrica
– Tijeras
– Cartón rectangular o cuadrado
– Palo
PASO A PASO

1. Marcamos cada centrímetre arriba y abajo del cartón (todo el ancho que queramos que sea el tapiz. Después hacemos pequeños cortes para poder pasar el cordel del telar.

2. Pasamos el cordel. Por detrás la pegamos con cinta adhesiva (washi tape o celo).

3. Empezamos a hacer el tapiz, pasando la lana por encima y por debajo de cada cordel, sucesivamente hasta que vamos llenándolo. Podemos hacer las formas que nos gusten y combinar los colores que queramos.

Como veis he alternado lana con tiras de trapillo. También podéis probar de hacer un poco de flequillo, que queda chulo.

4. Cuando ya lo tenemos acabado, recortamos los hilos por detrás y hacemos nudos arriba y abajo para que no se escurra la lana. Yo he hecho 3 pompoms de lana para decorar. Pasamos el palo (se puede pintar si os apetece) para poder colgarlo.

5. Atamos un cordel al palo para colgar el tapiz en la pared y voilà! Ya lo tenemos! ¿Os gusta?

Hasta la próxima 🙂

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?