Decopeques: zona de jocs | zona de juegos

Vull crear una zona de jocs al menjador. Sí, perquè en Roger no juga a la seva habitació, juga al menjador, on som nosaltres, i s’han anat acumulant moltes joguines allà. La seva habitació, a part d’estar al pis de baix, no és massa gran i de moment no s’hi passa gaire estona. En canvi el menjador és on estem la majoria del temps tots i és prou ampli com perquè tingui les joguines a mà i ordenades.

Aquesta “fal·lera” per fer el racó de joc, m’ha vingut després de llegir alguna coseta sobre la pedagogia Montessori (que com tot agafes el que t’agrada i t’ho adaptes) i sobre el foment de l’autonomia dels nens. Crec que en Roger està en un moment clau per a treballar aquest tema. A la llar d’infants em consta que ho han fet, i la seva mestra em va dir que és molt autònom, però a casa ja és un altre tema… Vull posar-li les coses fàcils per a que mica en mica es vagi espavilant, que tingui les coses a l’abast, a la seva alçada, per a motivar-lo.  Als peques els agrada veure que poden fer les coses per ells mateixos, imitar-nos, i nosaltres hem de tenir paciència per deixar-los fer, que s’equivoquin potser, que se’ls caigui alguna cosa, que s’embrutin. Penso que a vegades els adults ho fem tot nosaltres i així “anem per feina”: recollir, menjar, rentar-se, posar-se les sabates, tenir cura de les seves coses… activitats quotidianes.

Així doncs aquesta zona, a part d’ordenar i aclarir les joguines, vol ser un petit espai per al seu desenvolupament personal, i anirà acompanyada d’altres remodelacions a casa. I és clar, per fer-ho, he hagut de repensar una mica la disposició dels mobles, treure coses (que més endavant potser tornarem a posar) per adaptar-nos a les necessitats actuals. Però estarem tots junts. A la cuina ja tenim la cuineta (que la deixarem allà) i també hi té la pissarra, així que adaptarem la resta.

Com que vull que quedi bonic, he buscat una mica d’inspiració… El nostre serà més petit que els de les fotos eh?

letthechildrenplay_

Let the children play

 

Pinterest

Pinterest

Barewunderbar

Barewunderbar

Childhood101

Childhood101

Designhomepics

Designhomepics

New house project

New house project

Mes petites mains magazine

Mes petites mains magazine

Let the children play

Let the children play

Dosfamily

Dosfamily

The new domestic

The new domestic

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Ja us ensenyaré com queda el nostre, de moment ja he començat a fer una mica de neteja i de lloc…

casa nostra   casa nostra_

Si us interessa el tema, podeu llegir aquest post: “10 principios Montessorianos para llevar a casa”.


Quiero crear una zona de juego en el comedor. Sí, porque Roger no juega en su habitación, juega en el comedor, en la sala donde estamos nosotros, y allí se han ido acumulando juguetes y más juguetes. Su habitación, a parte de estar en el piso de abajo, no es muy grande y de momento no se pasa rato allí. En cambio el comedor es la zona donde estamos la mayoría de tiempo todos y es lo suficientemente amplio como para poder tener allí los juguetes a mano y ordenados.

Este empeño en hacer el rincón de juego me vino después de leer sobre la pedagogía Montessori (que como todo, coges lo que te gusta y te lo adaptas) y sobre fomentar la autonomía en los niños. Creo que Roger está en un momento clave para trabajar este tema. En la guardería me consta que lo han hecho, y su profe me dijo que él es muy autónomo, pero claro… en casa es otro cantar. Quiero ponerle las cosas fáciles para que poco a poco se vaya espavilando, que tenga sus cosas a su alcance, a su altura, para motivarlo. A los peques les gusta ver que pueden hacer las cosas por sí mismos, imitarnos, y nosotros tenemos que tener paciencia para dejarlos hacer, para probar, que se equivoquen, que se les caiga algo, que se ensucien… Pienso que a veces los adultos lo hacemos todo nosotros para terminar antes: recoger, comer, lavarse, ponerse los zapatos, cuidar sus cosas… actividades muy cotidianas.

Así pues esta zona, a parte de ordenar los juguetes, quiere ser un pequeño espacio para su desarrollo personal, e irá acompañada de otras remodelaciones en casa. Para hacerlo he tenido que repensar un poco la disposición de los muebles, sacar cosas (que quizás más adelante volveremos a poner) para adaptarnos a las necesidades actuales. Pero estaremos todos juntos. En la cocina ya tenemos la cocinita, y también la pizarra, así que adaptaremos el resto.

Como quiero que quede bonito, he buscado un poco de inspiración… El nuestro será más pequeño que el de las fotos eh? Ya hemos empezado a hacer sitio 😉 Ya os lo enseñaré!

Si os interesa el tema, podéis leer este post: “10 principios Montessorianos para llevar a casa”.

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

5 pensaments a “Decopeques: zona de jocs | zona de juegos

 1. Emily

  Estic totalment d’acord i quan el LIam sigui una mica mes gran, també ho haurem de fer. Ells mateixos ens ho demanen…a la seva manera, es clar! A la seva propia habitacio de momento no hi volen estar. Volen estar amb nosaltres.

  Respon
  1. vinyetdf

   Sí, és lògic… primer ens matem a preparar una habitació xulíssima i després ens adonem que no s’hi volen estar! Suposo que quan siguin més grans voldran la seva “intimitat” però de moment… a adaptar-nos!

   Respon
 2. angaleta

  M’agrada! Nosaltres vam crear un espai creatiu que té una zona per a crear i un espai de joc, i és un espai on estem junts, grans i petits. Vam ubicar-la a l’habitació més gran de les tres que té el nostre pis, la que estava destinada a ser l’habitació de matrimoni. Dormim en les habitacions més petitones, que, total, per a dormir tant ens és (això de tenir-ho tot d’ikea té aquest aventatge, que ho canvies tot de lloc i et quedes tan ample!). Aquest estiu també estem redecorant les nostres vides, canviant coses, afegint-ne i treient-ne… tot i que alguns raconets els ubicarem al menjador: el racó de lectura i el dels jocs de taula.
  La pedagogia Montessori és tot un món, són palabras mayores! Molt interessant!
  Sort! Ja ens explicaràs!

  Respon
  1. vinyetdf

   Què bé que ho teniu muntat! M’encantaria tenir més espai per poder fer més raconets d’aquests… tot i que no em puc queixar! Vaig veure el vostre racó de lectura al blog, molt xulo. Ja us ensenyarà com ens queda!

   Respon
 3. Retroenllaç: El racó de joc d’en Roger | El rincón de juego de Roger |

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?