Consells per a pares amb filles

S’acosta el dia del pare, una bona ocasió per fer-li un petit homenatge. Tampoc cal massa cosa, potser amb una paraula n’hi ha prou. O una abraçada. Un petó. Un detall per fer-li saber que és important per tu, per donar-li les gràcies per ser-hi, per ajudar-te.

Diuen que els pares tenen una relació més especial amb les filles (nenes)… no ho sé del cert, però el que us explicaré ara m’hi ha fet reflexionar una mica. Es tracta del blog “Life to her years” de Michael Mitchell, un pare americà de 30 i pico d’anys que s’ha viralitzat al publicar una llista de 50 coses inoblidables i invalorables que tot pare ha de fer amb la seva filla: “50 Rules for Dads of Daughters”.

pare plora

Pinterest

lifetoheryears

Life to her years

És una llista molt emotiva. He seleccionat i traduït alguns dels 50 consells, tots preciosos… Per exemple:

* Estima a sa mare. Tracta-la amb respecte, honor i demostra-li afecte públicament. Quan sigui gran, el més probable, és que s’enamori i es casi amb algú que la tracti igual que tu has tractat a sa mare. 

* Estigues sempre allà. El temps de qualitat no succeeix sense quantitat de temps. Passeu estones junts només per la senzilla raó d’estar junts. Mostra interés per les coses que li agraden. Ella necessita que el seu pare s’involucri en la seva vida, en cada una de les etapes.  No et quedis de braços plegats mentres ella va afegint anys a la seva vida… afegeix vida als seus anys!

* Assaboreix cada moment que teniu junts. Avui potser gateja per casa amb bolquers, demà li estaràs deixant les claus del cotxe, i sense adonar-te estareu caminant junts cap a l’altar. Algún dia no massa llunyà,  sortir amb un avi no serà la seva millor experiència.  La vida passa molt ràpid. Serà millor que l’acaronis mentre puguis.

* Gaudiu de la meravella de l’hora del bany.

* Balla amb ella. Comenceu quan és una nena, fins i tot quan és un nadó. No esperis al dia del seu casament.

father daughter

Pinterest

* Diga-li que és bonica. Torna-li a dir una i una altra vegada. Algun dia una pel·lícula o una revista de bellesa l’intentarà convèncer del contrari.

* Passejar-la a coll és pura màgia. Fes-ho ara, mentre tens una esquena forta i ella és petita.

father daughter 2

Pinterest

* Ella espera amb impaciència que tornis a casa cada tarda després de treballar. No arribis tard.

* Si sa mare l’apunta a classes de natació, ves-hi tu també. No tinguis por ni vergonya si no hi ha cap més pare, ells s’ho perden. 

* No et perdis el seu aniversari. D’aquí 10 anys no se’n recordarà del regal, s’enrecordarà de que no hi eres.

* Ensenya-li a patinar. Veuràs com creix la seva confiança 

* Probablement voldrà posar-se amb tu al llit després d’un malson. Això és bo.

* Fes-li saber que sempre pot tornar a casa. Passi el que passi.

* Recorda, igual que una papallona, algun dia voldrà estendre les seves ales i volar. Gaudeix del seus anys d’eruga.

* Aprèn a confiar en ella. Gradualment dona-li més llibretat a mida que vagi creixent. Creixerà a l’alçada de les expectatives que tinguis d’ella. 

* En cas de dubte, confia en el teu cor. Ella ja ho fa.

No ho trobeu preciós? A mi m’han emocionat! I és que un pare no només ens ajuda a créixer, sinó que ens ensenya a viure!

COMPARTEIX-LO | COMPÁRTELOTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Vols comentar alguna cosa? | Quieres decirme algo?